Αναβάθμιση για το MINI Connected. Η MINI γίνεται ακόμα πιο έξυπνη και ψηφιακά προηγμένη. Λανσάρισμα μιας νέας γενιάς εξατομικευμένων υπηρεσιών.
Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στο Nurburgring σημείωσε η Red Bull και ο Κινέζος οδηγός Han Yue ο οποίος κάλυψε ένα γύρο στην πίστα, με ένα Mini στους δύο τροχούς!
To Mini Countryman ξανακερδίζει τον τίτλο του μεγαλύτερου Mini που κυκλοφορεί και αποκτά έκδοση Plug in Hybrid για ναζ γίνει έτσι το πρώτο αντίστοιχο μοντέλο της φίρμας.
Πραγματικά εντυπωσιακή είναι η βελτίωση που προσφέρει η TopGear Tuning για το καινούργιο Mini Cooper SD και όσα ακόμα μοντέλα της Mini χρησιμοποιούν τον κινητήρα Diesel των 2lt.
Η νέα, 3η, γενιά του γνωστού μας Mini Hatch απέκτησε 5θυρο αμάξωμα αυξάνοντας έτσι την πρακτικότητά και τους πιθανούς αγοραστές του ενώ το άνοιγμα της πετρελαιοκίνησης αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον για ωραίους κινητήρες όπως ο 2.0 Diesel των 170ps. 
Τους 300ps φτάνει πλέον το κορυφαίο Mini John Cooper Works μετά την βελτίωση της Manhart. Η βελτίωση όμως του βρετανικού οχήματος δεν περιορίζεται μόνον στον κινητήρα.
Ένα άκρως εκκεντρικό εσωτερικό - κυρίως - δημιούργησε ο οίκος Vilver στην Κίνα. Ταιριαστό βεβαίως με το... tuning που είθισται να βλέπουμε στην χώρα.
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος οίκος βελτιώσεων AC Schnitzer παρουσίασε τις δικές του προτάσεις αναβάθμισης για τα Mini Cooper S F56 και Mini John Cooper Works (F56).
Με αναβαθμίσεις και διορθώσεις στην πρακτικότητα, εκεί που στερούσε δηλαδή το Mini Convertible, η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά του ανοιχτού μικρού της.
Το Mini Countryman ανανεώθηκε στα σημεία. Στην έκδοση της δοκιμής τα έχει όλα με σύστημα 4κίνησης και αυτόματο κιβώτιο. Μήπως όμως ο συνδυασμός είναι υπερβολικός;