Η Saab μέσω του νέου της ιδιοκτησιακού της καθεστώτος προσπαθεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση και το κατάφερε καθώς η παραγωγή του 9-3 ξεκίνησε μετά από σχεδόν τρία χρόνια. 
H Saab θέλει να δείξει στον κόσμο πως στοχεύει να μεταμορφώσει την εικόνα της στην μετά GM εποχή και το κάνει αυτό με το Saab PhoeniX Concept που είναι ένα όμορφο και τεχνολογικά αναπτυγμένο hatchback.
Η γκάμα του Saab 9-5 θα επεκταθεί από την άνοιξη με την έκδοση station wagon η οποία θα παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης με βασικό της χαρακτηριστικό το χώρο αποσκευών των 527lt.
Με το Saab 9-4X η σουηδική φίρμα προσθέτει στη γκάμα της ένα μικρότερων διαστάσεων SUV από το 9-7X το οποίο παράλληλα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και φέρει το σύστημα 4κίνησης XWD.
Ο θρύλος των αγώνων ράλι Erik Carlsson γιόρτασε τα 50 χρόνια από την πρώτη του νίκη στο ράλι Αγγλίας και η Saab τον τίμησε με ένα 9-3 Aero που θα φέρει το όνομά του.
Με το Saab 9-3 ePower η σουηδική φίρμα ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας και εξέλιξης του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ορίζοντα 5ετίας.
Οι τιμές του Saab 9-5 ξεκινούν από τα 39.500€ για το Saab 9-5 1.6T 180ps Linear και φτάνουν μέχρι τα 57.000€ για το Saab 9-5 2.8T 300ps Aero XWD Auto.
Το Saab 9-2, το μικρότερο μοντέλο της σουηδικής φίρμας, θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας καθώς θα βασιστεί σε πλατφόρμα των BMW-Mini.
Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας η Saab ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και σκοπεύει μέχρι το 2013 να έχει εμπλουτίσει τη γκάμα της με 5 νέα μοντέλα.
Η Saab περνά επίσημα στη νέα εποχή καθώς η Spyker ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράς της σουηδικής φίρμας από την General Motors.
123