Με βάση το νέο Seat Ibiza η ισπανική εταιρία αποκτά εκπρόσωπο στην αρκετά δημοφιλή κατηγορία των μικρών crossover παρουσιάζοντας το Seat Arona.
Το Seat Ibiza εισήλθε αισίως στην 5η του γενιά και στο High Octane σπεύσαμε να έχουμε την πρώτη σύντομη γνωριμία μαζί του με τον κινητήρα 1.0 TSI των 115ps. 
Οι τιμές του Seat Ibiza ξεκινούν από τα 11.700€ για το Seat Ibiza 1.0 75ps Reference και φτάνουν μέχρι τα 15.750€ για το Ibiza 1.5 TSI 150ps FR.
To τμήμα Componentes της Seat ανέλαβε την κατασκευή του νέου κιβωτίου ταχυτήτων MQ281 για τον Όμιλο της VW, μ ε παραγωγή που προβλέπεται να φτάσει στις 450.000 κιβώτια.
Τα 33 είναι μια ηλικία ορόσημο για τους επιφανείς άνδρες αυτού του κόσμου και το ίδιο ισχύει για το Seat Ibiza που «κλείνοντας» τα 33 του γίνεται η σημαία της ανάκαμψης της φίρμας.
Το Seat Ateca σας περιμένει να το γνωρίσετε από κοντά στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. 
Η Seat τοποθετεί τον 1.8 TSI και το μηχανικό κιβώτιο στο Ibiza Cupra και έρχεται αντιμέτωπη με τον ισχυρό ανταγωνισμό των μικρών hot-hatch μοντέλων με το ισχυρότερο Ibiza όλων των εποχών. Πόσο μεγάλο είναι όμως αυτό το βήμα προς τα εμπρός;
Αλλαγές τόνωσης δέχτηκε το Seat Leon που περνάει στο δέυτερο μισό της 3ης γενιάς του και ανανεώνεται και εμφανισιακά αλλά και εσωτερικά. 
Το Seat Ateca αποτελεί την εναλλακτική για όσους, οικονομικά, δεν μπορούν να κινηθούν προς το VW Tiguan και το προσφέρει αυτό με πιο σπορτίφ εμφάνιση και κινητήτρα 1.0lt.
Το Seat Mii by Cosmopolitan δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές της ισπανικής φίρμας σε συνεργασία με τους συντάκτες και τους αναγνώστες του δημοφιλούς γυναικείου περιοδικού Cosmopolitan.