Η Ford ετοίμασε την 8η γενιά του Fiesta και στο High Octane πήραμε την πρώτη οδηγική εμπειρία με τους άκρως αποδοτικούς και ενδιαφέροντες κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.
Σε ένα πληρέστατο από πλευράς διαδρομών 2ήμερο η Toyota μας έδωσε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε το ανανεωμένο Yaris με τον καινούργιο κινητήρα των 1.5lt που ήρθε για να αντικαταστήσει το γνωστό μοτέρ 1.33.
Το Seat Ibiza εισήλθε αισίως στην 5η του γενιά και στο High Octane σπεύσαμε να έχουμε την πρώτη σύντομη γνωριμία μαζί του με τον κινητήρα 1.0 TSI των 115ps. 
Η Renault εφοδιάζει το Twingo και με τον υπερτροφοδοτούμενο TCe των 898cc με τους 90ps. Πόσο ταιριαστός μπορεί να είναι ο εν λόγω κινητήρας με το υπόλοιπο σύνολο του Twingo; Ο Μάνος Ράλλης έχει τις απαντήσεις στη δοκιμή του Renault Twingo TCe.
Δοκιμάσουμε το σημαντικά ανανεωμένο Mitsubishi Space Star με το μοτέρ των 1.2lt και των 80ps στην έκδοση με το κιβώτιο CVT που έρχεται για να κάνει την καθημερινή οδήγηση στην πόλη παιχνιδάκι.
Η Opel προσφέρει το Corsa με αυτόματο κιβώτιο και κινητήρα βενζίνης. Για να δούμε πόσο καλός είναι ο συνδυασμός στη δοκιμή του Opel Corsa 1.4 Ecotec Auto.
Οδηγούμε το νέο Skoda Fabia με τον 1400άρη πετρελαιοκινητήρα των 90ps που μας αφήνει με ένα μεγάλο θετικό χαμόγελο.
Το Jeep Renegade ποντάρει στην φρεσκάδα του, την ισορροπία μεταξύ αμερικανικής αισθητικής και ιταλικής φινέτσας και στην ανθεκτικότητα του.
Η νέα γενιά του Suzuki Baleno φέρει ουκ ολίγες διαφοροποιήσεις. Μεταξύ αυτών ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 1.0 BoosterJet κινητήρας τον οποίο και είχαμε στο Baleno για δοκιμή.
Η 3η γενιά του Citroen C3 ξεκίνησε προσφάτως την πορεία της στην ελληνική αγορά, έτσι στο High Octane ξεκινήσαμε τις γνωριμίες μαζί του έχοντας για δοκιμή το βασικό μοτέρ των 1.2lt με τους 82ps.