Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων λαμπρής ιστορίας, η Renault γιορτάζει αυτή την ξεχωριστή της επέτειο παρουσιάζοντας στην Retromobile 2018 μερικά από τα σημαντικότερα μοντέλα της.
Σε δημοπρασία βγαίνει μία Lancia Delta HF Integrale Evolution Works Group A η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Juha Kankkunen το 1990.
Η Opel στέλνει έξι μοντέλα του θρυλικού ιστορικού στόλου της στο 6η Bodensee Klassik. Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων που θα περάσει από Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία (4 – 6 Μαΐου) θα ξεκινήσει από Bregenz και θα συνεχίσει βόρεια προς Memmingen και νότια στο Brand. 
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου γιορτάζει παράλληλα τα 100 χρόνια της BMW και τα 50 χρόνια του Opel GT εγκαινιάζοντας μία καινούργια θεματική έκθεση.
Απολαύστε εξαιρετικά στιγμιότυπα από το Eifel Rallye Festival στο οποίο συμμετέχουν ουκ ολίγα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία τις προηγούμενες 10ετίες στους αγώνες ράλι.
Η πίστα δοκιμών εξέλιξης της Opel στο Dudenhofen, όπως ήταν γνωστή εκείνη την εποχή, άνοιξε πριν από 50 χρόνια. Ας δούμε τα βασικά στοιχεία της ιστορίας του που συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. 
Μία νέα, μόνιμη έκθεση εγκαινιάστηκε στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου. Ο λόγος για την έκθεση "TRANSPARENCY" που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO στο πλαίσιο του εορτασμού  «Έτος Παγκόσμιας Μηχανοκίνητης Κληρονομιάς - FIVA 2016»
Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος. Ο διεθνής μας αγώνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 26 - 29 Μαΐου 2016, αποτελεί τον 4ο αγώνα του Πρωταθλήματος «FIA Historic Rally Championship» και τον 3ο αγώνα του Επάθλου «FIA Historic Regularity Rallies».
Προς πώληση μέσω δημοπρασίας έχει βγει το Subaru Impreza WRC με το οποίο ο Colin McRae ξεκίνησε το πρωτάθλημα του 1997 έχοντας πλάι του βεβαίως τον Nicky Grist.
Η ΟΜΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2016, το οποίο θα διεξαχθεί από 26 – 29 Μαΐου 2016, με κέντρο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου.