Στις 405.000€ η Mercedes-Benz 300SL Roadster

Με τους παιάνες της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιά κάτω από τον απογευματινό ουρανό στο Βεάκειο Θέατρο, η δημοπρασία της Mercedes-Benz 300SL Roadster του 1960 έλαβε διαστάσεις γιορτής. Κάπως έτσι ο Δήμος φρόντισε να τιμήσει τη μνήμη του Κρίτωνα Δηλαβέρη, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκε η σπάνια 300SL Roadster και τώρα έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τα ταμεία του Δήμου.

Το αυτοκίνητο προς τέρψη κυρίως του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου που είδε την προσπάθειά του να στέφεται από επιτυχία, έφτασε τελικά να πωληθεί στις 405.000€, ποσό που είναι άκρως ικανοποιητικό, αφενός διότι η τιμή εκκίνησης ήταν οι 240.000€, αφετέρου γιατί με βάση τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής θα αφιερωθεί στην αξιοποίηση του Πάρκου Δηλαβέρη ώστε να μείνει κληρονομιά για όλους του κατοίκους του Πειραιά.

Τυχερός πλειοδότης είναι ο Γερμανός Rajna Hildebrandt ο οποίος ήθελε πάρα πολύ το αυτοκίνητο και το απέδειξε κάνοντας πέντε προσφορές από την εκκίνηση κιόλας της δημοπρασίας. Αντίπαλός του ήταν επίσης ένας Γερμανός που βρέθηκε στη χώρα μας για τη δημοπρασία, ενώ συνολικά κατατέθηκαν οκτώ εγγυητικές επιστολές ύψους 24.000€, οι οποίες ήταν απαραίτητες για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

Όπως είπε στο High Octane o πλειοδότης, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για εκείνον καθώς η Mercedes-Benz 300SL Roadster του Κρίτωνα Δηλαβέρη θα συμπληρώσει τη συλλογή του που περιλαμβάνει επίσης μια Mercedes-Benz 300SL Gullwing και μια ακόμη Roadster με μαλακή οροφή. Το hard-top της συγκεκριμένης Mercedes-Benz είναι στοιχείο που ενισχύει τη σπανιότητά της καθώς είχαν κυκλοφορήσει πολύ λιγότερα αυτοκίνητα σε σχέση με όσα έφεραν τη μαλακή οροφή, ενώ από καταβολής του μοντέλου ήταν ένα από τα πιο ελκυστικά αξεσουάρ.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο το ποσό είναι εντυπωσιακό και ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

H Mercedes Benz 300SL Roadster κατασκευάστηκε το 1960 και φέρει straight-six 3λιτρο μοτέρ με απόδοση 240ps. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε στη χώρα μας και αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του Κρίτωνα Δηλαβέρη ο οποίος είχε γεννηθεί το 1894 και ήταν λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου. Από το 1974, χρονιά που κατατέθηκαν στην εφορία οι πινακίδες του οχήματος παραμένει σε ακινησία σε κάποιο από τα πάρκινγκ του Δήμου Πειραιά. Συνολικά ο οδομετρητής έχει 97.172km. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πειραιά γλίτωσε από το να πάει για παλιοσίδερα και ακόμη από το να καταλήξει με... περίεργους τρόπους στα χέρια κάποιου εμπόρου που θα την εκμεταλλευόταν προς ίδιον όφελος.

Το High Octane βρέθηκε στη δημοπρασία και μπορεί να διαβεβαιώσει κάθε ενδιαφερόμενο πως το αυτοκίνητο αδικείται από τις εικόνες δεδομένου πως από κοντά φαίνεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ενώ όπως παραδέχτηκε και ο νέος ιδιοκτήτης, που προφανώς ξέρει από αυτά, δε θα χρειαστούν πολλά χρήματα επιπλέον για την αναπαλαίωσή του. Καλορίζικο!