Driven : Abarth 500C

Θεωρητικά το Abarth 500C ήταν μια προσπάθεια της Fiat να φέρει το γυναικείο φύλο πιο κοντά στην Abarth και φυσικά να προσφέρει ένα μοντέλο στις ήδη υπάρχουσες γυναίκες που το λέει η καρδιά τους και δεν αρκούνται σε άλλα απλώς «γυναικεία» μοντέλα. Στην πράξη, το Abarth 500C αποδεικνύεται ένα προϊόν που απευθύνεται στους metrosexual άνδρες της εποχής μας.
 
Η πρόθεση της Fiat είναι ασφαλώς απολύτως σεβαστή, ωστόσο αποτελεί ένα σκάλισμα σε ένα κομμάτι της αγοράς που δεν είναι και πολύ βέβαιο ότι υπάρχει. Οι συμβιβασμοί κυρίως σε άνεση αλλά όχι μόνο που καλεί ένα κατασκεύασμα της Abarth τον οδηγό του να κάνει δεν είναι από αυτούς τους οποίους συνηθίζουν οι γυναίκες οι οποίες λατρεύουν τα αυτοκίνητα.
 
Σκεφτείτε μια γυναίκα να ξεχνάει τη σκληρή ανάρτηση επειδή οδηγεί ένα αυτοκίνητο 140ps με ροπή πλέον των 20kg.m στο overboost. Ή σκεφτείτε μια γυναίκα να χρησιμοποιεί τα paddles στο τιμόνι επειδή πολύ απλά το να πατάς κουμπιά για να βάλεις ταχύτητες είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει ακόμη ούτε καν κάποιος άντρας. Αν ξέρετε μια τέτοια γυναίκα τότε πιθανότατα εκείνη ούτως ή άλλως θα αγόραζε ένα σκληροπυρηνικό όχημα, από αυτά που απευθύνονται στους άνδρες και δε θα περίμενε να βγει κάποιο σε γυναικείο…
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως το Abarth 500C έχει ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες cabrio κατασκευές. Του λείπει η οροφή αλλά με τρόπο τέτοιο που δε φαίνεται να επηρεάζεται η σταθερότητά του. Μάλιστα, δεδομένου πως μιλάμε για ένα μικρό αυτοκίνητο με μεγάλη εκρηκτικότητα τότε το άγχος σε θεωρητικό επίπεδο είναι μεγαλύτερο και επίσης μεγαλύτερη είναι και η θετική έκπληξη αφού το οδηγήσεις.
 
Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσφυση, τα επίπεδα είναι αντιστοίχως υψηλά και εκπλήσσουν επίσης εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν εύκολα να φτάσουν στα όριά του και μοναδικό μειονέκτημα που προκύπτει από την υφασμάτινη οροφή είναι ο θόρυβος και ορισμένα παραπάνω τριξίματα. Η συμπεριφορά δεν επηρεάζεται σε κανένα άλλο σημείο ουσιαστικά και αυτό ισχύει και για την αυξημένη κατά 5ps, ιπποδύναμη που είναι στα 140ps για να καλυφθεί το αυξημένο βάρος από το αυτόματο 5τάχυτο κιβώτιο.
 
Αυτό (το κιβώτιο) είναι ίσως το μοναδικό σημαντικό αρνητικό του Abarth 500C. Αργό και «βαρύ», εκδηλώνει τις αδυναμίες του στα ανεβάσματα και σου επιτρέπει χαμόγελα μόνο σε κανένα kickdown. Όπως είπαμε σε προδιαθέτει κιόλας αφού πρέπει να αλλάξεις την οπτική σου ως οδηγός σε ένα από τα βασικά κομμάτια αυτού που έχεις μάθει. Δηλαδή να μην έχεις επιλογέα αλλά πλήκτρα για να επιλέγεις ταχύτητες, που είναι καλό για το lifestyle του πράγματος, ξενίζει όμως έστω και αν χρειάζεται να πατάς του κουμπί όταν εκκινείς τον κινητήρα και μία φορά πριν τον απενεργοποιήσεις. Πάντως με τα paddles η αίσθηση είναι καλύτερη, ενώ με την προσθήκη του μηχανικού κιβωτίου που υπάρχει πλέον στη γκάμα του Abarth 500C το αυτοκίνητο θα είναι αναμφίβολα πιο κοντά σε αυτά που καλείται να προσφέρει.
 
Ως lifestyle icon το Abarth 500C πετυχαίνει τους σκοπούς του και προσφέρεται ως μια ενδιαφέρουσα επιλογή για εκείνους που δε φείδονται χρημάτων (ελάχιστοι στις μέρες μας) και αναζητούν έναν τρόπο να ξεχωρίσουν χωρίς να πρέπει να ξεχάσουν και τις επιδόσεις. Αμιγώς γυναικείο μπορεί να μην είναι, είναι όμως ένα συνολικά ανταγωνιστικό και αξιοπρεπές πακέτο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Abarth 500C
Κυβισμός : 1368cc
Ισχύς : 140ps/5000rpm
Ροπή : 20.6kg.m/2000rpm
Βάρος : 1085kg
Εκπομπές CO2 : 151gr/km
Επιτάχυνση 0-100km : 8.1sec
Τελική Ταχύτητα : 205km/h
Κατανάλωση (μέση) : 6.5lt/100km
Διαστάσεις : 3657x1627x1485mm