Χωματουργικές εργασίες με τηλεκατευθυνόμενα (+videos)

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο, σχετικό ρεκόρ στο βιβλίο Guinness, αλλά είμαι σίγουρος πως πρέπει να υπάρξει. Ο Joe είναι ένας Καναδός αγρότης και δεν έχω ιδέα με τι ασχολούνται οι Καναδοί αγρότες, αλλά όπως και οι Έλληνες, τους χειμερινούς μήνες έχουν σαφώς λιγότερες εργασίες να κάνουν μιας και εξαρτώνται εν πολλοίς από τη μητέρα φύση.
 
Ο Joe βρήκε κάτι να κάνει τους χειμερινούς μήνες και πλέον είναι διάσημος για αυτό. Ξεκίνησε το 2005 να σκάβει το υπόγειο της φάρμας του με τηλεκατευθυνόμενους εκσκαφείς, μπουλντόζες, φορτηγά, τρακτέρ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς και μετά από 7 χρόνια συνεχίζει έχοντας μετατρέψει το χόμπι του σε… επιστήμη.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο όλα προέκυψαν τον Αύγουστο του 2002 όταν μια βροχή δημιούργησε λιμνάζοντα νερά πάνω από το υπόγειό του, καθώς εκείνος μετά την περιποίηση του κήπου του είχε ξεχάσει να βάλει τα απαραίτητα προστατευτικά. Λίγο αργότερα ένας μεγάλος χωμάτινος όγκος υποχώρησε και σχεδόν έφραξε την είσοδο στο υπόγειο. Ο Joe από το 1997 είχε αρχίσει να ασχολείται με τον μοντελισμό και είχε ένα – δυό φορτωτές, έτσι αποφάσισε να μετακινήσει τα χώματα με αυτούς.
 
Όταν τελείωσε διαπίστωσε πως του άρεσε πάρα πολύ η διαδικασία και αφού είχε γεμίσει μια άλλη γωνιά του υπογείου με τα χώματα που μάζεψε από την είσοδο, ξεκίνησε να καθαρίζει και εκείνη την πλευρά. Επτά χρόνια μετά παραμένει το ίδιο ενθουσιώδης με το project και βρίσκει συνέχεια δουλειά να κάνει. Αυτό φυσικά δεν είναι και δύσκολο αφού μεταφέρει περίπου 1/4  ενός κυβικού μέτρου χώματος κάθε ημέρα. Στα σχέδιά του είναι να καθαρίσει όλους τους τοίχους του υπογείου από τους βράχους (έχει και έναν ειδικό εκσκαφέα για μεγάλες πέτρες), να τους επενδύσει με ξύλο, να ρίξει τσιμέντο στο πάτωμα και διάφορα άλλα τέτοια.
 
Παράλληλα εξασκεί με τον ιδανικότερο τρόπο το χόμπι του, αφού φτιάχνει τα μηχανήματα μόνος του, αγοράζει ό,τι χρειάζεται και κατασκευάζει ό,τι δεν μπορεί να αγοράσει, ενώ εσχάτως απαντάει σε email λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που έχει προκύψει από την προβολή και δημοσιεύει φωτογραφίες και video από τις δουλειές του.
 
O Joe μετά τα δημοσιεύματα γύρω από τη δουλειά του επικοινώνησε με το Carscoop και διευκρίνισε ορισμένες λεπτομέρειες, όπως ότι το υπόγειο είναι η πλατφόρμα για να ασχολείται με τα χωματουργικά τηλεκατευθυνόμενα που είναι το χόμπι του και όχι ότι αγόρασε τα τηλεκατευθυνόμενα για να σκάβει το υπόγειο. Όπως και να έχει όλες τις λεπτομέρειες από τις εργασίες του μπορεί να τις βρει κανείς στο forum scale4x4rc. Υπάρχουν αμέτρητα video και φωτογραφίες σε ένα thread 57 σελίδων που αυξάνεται συνεχώς και πιστέψτε με θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, κυρίως με την υπομονή του Joe, του αγρότη από τον Καναδά.

Tags : Fun Video