Συνέντευξη με την ECOmove QBEAK

Γράφει ο Μιχάλης Ντιβέρης στις 21/08/2012
Το ECOmove QBEAK (διαβάστε περισσότερα για το ECOmove QBEAK), είναι η ευχάριστη έκπληξη από τη Δανία, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον εξεζητημένα ηλεκτροκίνητα τετράτροχα που είδαμε τελευταία. Το High Octane άδραξε την ευκαιρία και μίλησε διαδικτυακά με την Sales & Marketing Assistant της ECOmove, Kari Vinther Nielsen προκειμένου να λύσει τις απορίες που γεννήθηκαν με την παρουσίασή του.

Highoctane (HO): Καλησπέρα σας από την Ελλάδα και από το Highoctane
Kari Vinther Nielsen (KVN): Καλησπέρα σας

HO: Πριν λίγες ημέρες είδαμε το ECOmove QBEAK και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε, από τις δυνατότητές του.
KVN: Πράγματι είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, ένα project που σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος του και είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή.

HO: Πείτε μας εκτός από την εμφάνιση του QBEAK, ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει;
KVN: Είναι πολλές οι ιδιαιτερότητές του, αλλά οι σημαντικότερες είναι η δυνατότητα εξαθέσιου εσωτερικού σε ένα αμάξωμα μόλις 3.00m αλλά και η πλήρης φόρτισή του σε μόλις 4 έως 10 λεπτά. 

HO: Μήπως εννοείτε 4 έως 10 ώρες;
KVN: Όχι φυσικά. Εννοώ 4 έως 10 λεπτά. Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται το QBEAK για μία πλήρη φόρτιση. 

HO: Εντυπωσιακό. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ. Μπορεί να φορτιστεί και από πρίζα οικιακού δικτύου;
KVN: Όχι. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Φορτίζεται μόνο μέσω ενός ειδικού ταχυφορτιστή ο οποίος έχει εξελιχθεί από την ίδια την ECOmove.

HO: Πείτε μερικά λόγια για το εσωτερικό.
KVN: Είναι θα έλεγα λιτό και έχει να επιδείξει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων. Φυσικά αν κάποιος επιλέξει να κινηθεί με έξι καθίσματα θα πρέπει να ξεχάσει τον χώρο αποσκευών.

ΗΟ: Και τι γίνεται με την παθητική ασφάλεια του QBEAK. Θα το δούμε να δοκιμάζεται από τον Euro NCAP και αν ναι τότε ποιος είναι ο στόχος σας;
KVN: Όπως γνωρίζετε δεν αποφασίζουμε μόνοι μας για το πότε και αν θα δοκιμαστεί ένα αυτοκίνητο από τον Euro NCAP καθώς πρόκειται για ανεξάρτητο οργανισμό. Παρόλα αυτά θα γίνει και αυτό, χωρίς όμως να μπορώ να προσδιορίσω τη χρονική στιγμή. Πάντως σας ξαναλέω πως το αυτοκίνητο είναι υπό εξέλιξη και φυσικά κάνουμε τις δικές μας δοκιμές σε αυτόν τον τομέα.

ΗΟ: Και η τιμή του QBEAK ποια θα είναι όταν θα είναι έτοιμο για παραγωγή;
KVN: Χωρίς να έχουμε αποφασίσει ακόμη την τελική τιμή του, μπορώ να σας πω πως αυτή δεν θα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ (προ φόρων).


[Πηγή : ECOmove]