Επίσκεψη στο Nurburgring : Day 1
Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 03/09/2012
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από έναν ύπνο στην εξοχή, μέσα στη φύση. Ηρεμία, ησυχία, γαλήνη είναι λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό. Βέβαια όταν η συγκεκριμένη εξοχή βρίσκεται σε ένα μέρος που ξεκινάει με το “Nurburg” και τελειώνει σε “Ring” τότε όλα αυτά μάλλον δε σε πολυενδιαφέρουν τελικά.

Αγαπητοί αναγνώστες, καλώς ήρθατε στο Nurburgring, την πιο διάσημη πίστα του κόσμου όπου το High Octane και ο Μάνος Ράλλης έζησαν μία μοναδική εμπειρία τριών ημερών. 

Αυτήν την εμπειρία θα προσπαθήσω να σας περιγράψω όσο πιο παραστατικά μπορώ για να σας βάλω στο κλίμα του ring. 

Παρασκευή, 9:00πμ - Έτοιμος
Έχω τελειώσει με το πρωϊνό. Έξω έχει λιακάδα η οποία στεγνώνει τη βραδινή βροχή. Μαζί μου είναι ο καλός συνάδελφος Γιάννης Στέφου*. Έξω ωστόσο από την πανσιόν μας βρίσκεται ένα άκρως κατάλληλο αυτοκίνητο για να γνωρίσω το Nurburgring, ένα αυτοκίνητο που φέρει τα διακριτικά της πίστας και που έχει δοκιμαστεί αρκετές ώρες εκεί. Ο λόγος για το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition, το κορυφαίο Corsa που έχει κατασκευαστεί στην 30χρονη ιστορία του μοντέλου. 210ps, αγωνιστική ανάρτηση, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και φρένα της Brembo μαζί με νέο αισθητικό πακέτο και τα εξαιρετικά δερμάτινα bucket καθίσματα της Recaro συνθέτουν τις αλλαγές σε σχέση με το “απλό” OPC. Μάλιστα το δικό μας Nurburgring Edition ήταν σε χρώμα λαχανί. Ένα πράσινο αυτοκίνητο στην πράσινη κόλαση...

9:30πμ - Πρώτη Γνωριμία
Αφήνουμε την πανσιόν και κατευθυνόμαστε στο χωριό Adenau. Δρόμος επαρχιακός, στενός, με στροφές και πολύ καλής ποιότητας οδόστρωμα. Πρόγευση.. Βυθίζω το γκάζι στο Corsa και από τις δύο μπούκες ηχούν γνώριμες για την περιοχή μελωδίες. Φτάνουμε στο Adenau. Εκεί βρίσκεται ο Κυριάκος, αναγνώστης του High Octane ο οποίος έχει επισκεφτεί ήδη τρεις φορές το ring και έτυχε φέτος να βρίσκεται εκεί τις ίδιες ημέρες. Ότι πρέπει, ποιος δε θέλει έναν ξεναγό για τα κατατόπια. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται η παλιά είσοδος της πίστας, άρα και η πίστα. Παρκάρω το Corsa και μαζί με το team ανεβαίνω μερικά σκαλιά. Η πίστα περνάει πάνω - ουσιαστικά μέσα - από το χωριό. 

Στο συγκεκριμένο σημείο είναι η στροφή Ex-Mühle, μία κατηφορική διπλή αριστερή που οδηγεί σε μία ανηφορική δεξιά. Ο λόγος βέβαια που δε σπεύδουμε να οδηγήσουμε στην πίστα είναι ότι τη συγκεκριμένη Παρασκευή η πίστα για το κοινό άνοιγε στις 5:00μμ. Οπότε σκεφτήκαμε ότι κάτι θα “γυρνάει” μέσα στο Ring και ήρθαμε να το δούμε. Ίσως κάποιο νέο καμουφλαρισμένο μοντέλο, ίσως κάποιο αγωνιστικό. Τελικά ήταν το Driving Academy της BMW όπου ιδιοκτήτες και μη καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο και μαθαίνουν την πίστα στροφή στροφή από έμπειρους εκπαιδευτές οδηγώντας BMW M3. Ωραίες καταστάσεις. Χαζεύουμε λίγο το μάθημα και βεβαίως μαθαίνουμε τη σωστή γραμμή για την Ex-Mühle. Ωραία, μας μένουν ακόμα 145 στροφές...

11:00πμ - Το νέο Ring
Στην παρέα προστέθηκαν ο Δημήτρης (ένας ακόμα ring lover) με τη γυναίκα του Μαρία οι οποίοι κανόνισαν το ετήσιο ραντεβού τους με το ring να συμπέσει με αυτό του Κυριάκου, άρα και με το 1ο του High Octane. Ακόμα υπάρχει χρόνος μέχρι τις 5:00μμ που ανοίγει η πίστα για το κοινό, έτσι οδεύουμε προς την καινούργια πίστα που διεξάγεται η F1 η οποία απέχει μόλις λίγα λεπτά μακριά. Εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, καινούργια κτήρια, νέες κερκίδες, μπαράκια και πολλά άλλα συνθέτουν ένα θεματικό πάρκο που στόχευε να εκτοξεύσει τα έσοδα της επιχείρησης του Nurburgring αλλά κατάφερε να το ρίξει έξω. Ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας. 

Έξω από τις εγκαταστάσεις υπάρχει πάρκινγκ. Αφήνουμε το Corsa και παρατηρούμε τον περιβάλλοντα χώρο. Porsche, Porsche, Porsche και Porsche. “Welcome to Nurburgring” μου λέει ο Κυριάκος. Ανεβαίνουμε στις εγκαταστάσεις. Κατάστημα με αναμνηστικά, φαγητό, ελαστικά, αντιπροσωπεία της Nissan με GT-R και 370Z. Είπαμε, η νέα πίστα ήθελε να είναι εμπορική. 

12:00μμ - Porsche Cup
Για καλή μας τύχη στη νέα πίστα είχε το Σαββατοκύριακο αγώνα του Porsche Cup. Αρπάζουμε την ευκαιρία και παίρνουμε θέση στην κερκίδα της BMW να δούμε τις δοκιμές. Κοιτάζω απέναντι στο χώρο των pits και βλέπω απλό κόσμο να κυκλοφορεί ελεύθερος. “Φύγαμε” λέω στο team και περνάμε απέναντι. Πλήρης ελευθερία. Κυκλοφορείς μέσα στα pits μαζί με τους μηχανικούς, κοιτάς από κοντά τις αγωνιστικές Porsche 911 και βεβαίως τις ακούς δίπλα σου καθώς βρίσκεσαι δίπλα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Μεγάλες στιγμές, στιγμές High Octane

2:00μμ - Η ώρα της βροχής
Ο άστατος καιρός της περιοχής στο Nurburg επιβεβαιώνεται. Οι ουρανοί ανοίγουν. Πολύ βροχή. Οδεύουμε στο ξενοδοχείο της πίστας που μένουν και οι οδηγοί της F1, το DORINT Nurburg, όπου στεγνοί και με θέα τις βρόχινες πλέον δοκιμές των Porsche πίνουμε έναν καφέ. 5.50€ ο καπουτσίνο και βέβαια χωρίς νερό... Η ώρα βέβαια περνάει και οι συζητήσεις για την πίστα γίνονται όλο και πιο έντονες. Εγώ και ο Στέφου μπορεί να έχουμε αμέτρητους γύρους στο Gran Turismo 5 αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Έτσι ρωτάμε τον Κυριάκο και τον Δημήτρη που έχουν από 30 και 40 πραγματικούς γύρους. Τόσα κείμενα έχω διαβάσει για το Ring, τόσα βίντεο έχω δει και τώρα που πλησιάζει η ώρα να μπω στην πράσινη κόλαση το άγχος με κυριεύει. Πάνω στην κουβέντα ο Κυριάκος μας λέει ότι όποτε έρχεται βρέχει. Να η αιτία του κακού. Είχαμε μαζί μας τον RainMaker...

3:30μμ - Ώρα για παραλαβή
Η βροχή έχει κοπάσει και βεβαίως η ώρα πλησιάζει 5:00μμ, οπότε οδεύουμε σε μία από τις επιχειρήσεις που νοικιάζουν αυτοκίνητα στο Ring καθώς ο Κυριάκος και ο Δημήτρης είχαν κλείσει από ένα αυτοκίνητο για να οδηγήσουν. Εγώ και ο Στέφου βεβαίως είχαμε το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition το οποίο παραλάβαμε από τα κεντρικά της Opel στο Rüsselsheim με την πολύτιμη αρωγή της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο Κυριάκος επέλεξε ένα Renault Clio RS με τους 201ps και ο Δημήτρης μία BMW Z4 Coupe 3lt με 265ps. 

4:30μμ - Έτοιμοι για... βροχή
Φτάνουμε στο πάρκινγκ στην είσοδο της πίστας που βρίσκεται μετά το μέσον της μεγάλης ευθείας. Χαμός τόσο από βροχή (RainMaker είπαμε) όσο και από κόσμο. Ότι “πολεμικό” αμάξι έχετε φανταστεί ήταν εκεί και περίμενε να μπει για μερικούς γύρους. Porsche 911 (όλων των γενεών και εκδόσεων) BMW M3 και 1M Coupe, Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI, Nissan GT-R και παλαιότερα Skyline, Renault Megane RS, Honda Civic Type R, Mini JCW, Lotus Elise και Exige, Caterham, Focus RS και ότι, ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε. 

5:00μμ - Green Light
Το Nurburgring ανοίγει για το κοινό. Όποιος θέλει πληρώνει 26€ για κάθε γύρο, πλησιάζει στη μπάρα, περνάει την κάρτα του Ring και μπαίνει για έναν γύρο στην πράσινη κόλαση. Μακελειό. Όλοι σπεύδουν να μπουν στην πίστα. Τέτοια ουρά ούτε στα διόδια στις περιόδους των μεγάλων εξόδων. Κυριάκος και Δημήτρης βάζουν μπροστά τους κινητήρες των Clio και Z4 αντίστοιχα. Ο Στέφου μπαίνει συνοδηγός στον Κυριάκο. Εγώ προτιμώ να φύγει το μπούγιο και να μπω αργότερα. Ομπρέλα, φωτογραφική και βόλτα στο πάρκινγκ με το μυαλό στα παιδιά. 10-12min θα χρειαστούν περίπου και ο χρόνος δεν περνά εύκολα όταν είσαι έξω. Είμαστε στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου, βρέχει και μέσα έχει ορδές από κόσμο που ήρθε για να πατήσει το γκάζι στο πάτωμα. 

Λίγα λεπτά αργότερα το Clio έρχεται. Σώοι και οι δύο. Κοιτάζω τον Στέφου. Το μάτι του γυαλίζει. “Φοβερή” μου λέει. “Αλλά με τόσο κόσμο είναι πολύ επικίνδυνα” Και τι δεν είχαν δει. Ένα Caterham έκανε τετακέ μπροστά τους στην Adenauer Forst, ένα Clio σταμάτησε κυριολεκτικά πάνω στην Karrussel. “Γλιστράει;” ρωτάω. “Πολύ” μου απαντάει. Ο Κυριάκος ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο με το Clio και ήρθε η ώρα μου να κάτσω συνοδηγός. Η βροχή βέβαια συνεχίζεται, το Corsa μένει κλειδωμένο. 

Η μπάρα σηκώνεται και ξεκινάμε. Είμαι έτοιμος για τον πρώτο μου γύρο - έστω και ως συνοδηγός - στο Nurburgring. Σανίδα το γκάζι και κατηφορίζουμε, σικέιν, δεξιά στροφή και το παλιό start point. Γλιστράει πολύ, ο Κυριάκος γνωρίζει την πίστα και αυτό φαίνεται. Οδηγεί γρήγορα, ίσως πιο γρήγορα από όσο ορίζουν οι συνθήκες στο δικό μου μυαλό. Βλέπω γραμμές, παρατηρώ σημεία φρεναρίσματος, εντοπίζω τα κερμπ που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Είναι ελάχιστα, τα περισσότερα είναι πολύ ψηλά. Flugplatz, Aremberg, Adenauer Forst, Metzgesfeid, Ex-Mühle, Bergwerk είναι οι πιο γνωστές και απαιτητικές στροφές και ξεκινάμε για τη μεγάλη ανηφόρα.

Στην κορυφή της είναι το καλό. 2km μετά ακολουθεί μία κλειστή δεξιά, η Steilstrecke και αμέσως μετά η περιβόητη Karusell. Ο Κυριάκος καταβάζει 2η σχέση και βουτά λίγο μετά την είσοδο. “Έτσι είναι η σωστή γραμμή” μου λέει. Τέρμα το γκάζι, η φυγόκεντρος κάνει τη δουλειά και στρίβουμε ταχύτατα. Το σίγουρο είναι ένα. Κρατάει πολύ. 3η στην έξοδο και φύγαμε. Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι με πολλές γρήγορες στροφές, άλλες ανηφορικές και άλλες κατηφορικές. Βρέχει πολύ, ο Κυριάκος πιέζει όσο νιώθει ασφαλής. Συνεχίζω να παρατηρώ γραμμές. Ο γύρος τελειώνει. Μοναδικές στιγμές. Το ring είναι φανταστικό. 

6:15 - Η δική μου ώρα
Με όσα έχω δει αποφασίζω ότι το Corsa δε θα μπει σήμερα στο ring. Υπάρχουν δύο ακόμα μέρες και δε θέλω να ρισκάρω στη βροχή. Άλλωστε υπάρχει και το Clio. Βλέπετε ο Κυριάκος αποφάσισε να μου κάνει δώρο τον έναν από τους τέσσερις γύρους που είχε στη διάθεσή του το Clio. Παίρνω θάρρος και βολεύομαι στη θέση του οδηγού τη στιγμή που ο Κυριάκος κάθεται στο δεξί bucket. Φτάνω στη μπάρα, περνώ την κάρτα και ξεκινάω για τον πρώτο μου πραγματικό γύρο στο Ring. Ενθουσιασμός αλλά και άγχος. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ευτυχώς ο κόσμος έχει λιγοστέψει. Βεντουζώνω στο παρμπρίζ την Drift HD που μας παραχώρησε το OnBoardCamera - οι κάμερες απαγορεύονται κανονικά αλλά όλοι μετά το σήκωμα της μπάρας τις τοποθετούν. Κατηφορίζω το Bridge (τη γέφυρα που υπάρχει στο τέλος της μεγάλης ευθείας) στρίβω τις επόμενες στροφές και πάω για την κλειστή αριστερή μετά το παλιό start. Γλιστράει πολύ. 

Ακολουθούν τα “S” της Hatzenbach, πατάω κερμπ, το Clio είναι σταθερό. Όχι όμως για πολύ. Το επόμενο “S” είναι το Hocheichen, κατηφορική δεξιά σε κατηφορική αριστερή. Στην εναλλαγή το Clio γλιστράει. Διπλό ανάποδο σε συνδυασμό με το ESP και είμαστε πάλι ευθεία. “Το ανάποδό σου με έφτιαξε” λέει ο Κυριάκος. “Εμένα πάλι όχι” σκέφτομαι. Ring σε βροχή με καλοκαιρινά ελαστικά κι εγώ προσπαθώ να πάω γρήγορα από τον πρώτο μου γύρο. Τρέλα. Στη συνέχεια αλλάζω τακτική, είμαι πιο προσεκτικός και θέλω να δω αν θυμάμαι καλά την πίστα. Μιλάω στον Κυριάκο, του λέω για κάθε στροφή, αλλού συμφωνεί μαζί μου, αλλού με διορθώνει. Η πίστα γλιστράει παντού, σε κάθε στροφή παίζω με την πρόσφυση και κάνω μικροδιορθώσεις. 

Φτάνουμε στην Karussell. 2η στο κιβώτιο και βουτάω. Φοβερή αίσθηση. Για πρώτη φορά νιώθω ότι η πίστα κρατάει. Τέζα το γκάζι και το Clio δεν κουνιέται από την πορεία του. Να είναι καλά η φυγόκεντρος. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος λέει “βρέχει, έχει ομίχλη, τώρα ζεις ring”. “Αλήθεια είναι” σκέφτομαι. Φοβερή, φοβερή η Karussell. Συνεχίζω όμως καθώς ακολουθούν διάφορες γρήγορες καμπές. Είμαι προσεκτικός αλλά παρατηρώ ότι αυτές κρατούν περισσότερο. Πιέζω λίγο περισσότερο και δικαιώνομαι. Υπάρχει - για βρεγμένο - πρόσφυση. Προσπαθώ να απολαύσω έχοντας πάντα στο μυαλό μου τους κινδύνους. Ο γύρος τελειώνει σε περισσότερα από 13min, χρόνος φυσικά αργός. Απίστευτα συναισθήματα. Το ring είναι μαγικό, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Άλλωστε θα έχω να το λέω. Βάπτισμα πυρός υπό βροχή...

8:00μμ - Pisten Klaus
Η πίστα έχει κλείσει από τις 7:00μμ και έχουμε φτάσει στο Pisten Klaus, το φημισμένο εστιατόριο της θείας της Sabine Schmitz για να συζητήσουμε την 1η ημέρα και βεβαίως να δοκιμάσουμε τη σπεσιαλιτέ. Φιλέτο που το ψήνεις μόνος σου σε καυτή πέτρα. Ο χώρος ιδανικός, γεμάτος με φωτογραφίες από αγώνες στο Nurburgring και πολλά αυτόγραφα από οδηγούς θρύλους όπως οι Schumacher, Hakkinen και πολλοί πολλοί άλλοι. Η ευτυχία στα πρόσωπα όλων είναι ζωγραφισμένη. Εγώ μιλάω με τον Στέφου για την Karussell, ο Κυριάκος με τον Δημήτρη για την Z4 και το πόσο καλή ήταν στο βρεγμένο. Έχουμε όμως άλλες δύο μέρες και βεβαίως το Corsa OPC Nurburgring Edition αύριο θα έμπαινε στο στοιχείο του. 

Μείνετε συντονισμένοι για την 2η μέρα της επίσκεψης του High Octane στο Nurburgring. Μέχρι τότε δείτε τις φωτογραφίες από την 1η ημέρα στο Facebook

* Ο Γιάννης Στέφου είναι αδερφικός φίλος και εξαίρετος συνάδελφος και τον οποίο μπορείτε να διαβάζετε μέσω του blog TrcOff.grKsenixtis
03/09/2012 02:26:14 πμ
μπράβο στο High Octane. φοβερό θέμα και πολύ ωραίο άρθρο. Περιμένω ήδη τα επόμενα άρθρα για την πίστα. Και πάλι μπράβο παιδιά που τολμάτε να κάνετε τέτοια θέματα.
online read married affairs sites
infidelity in marriage how many men have affairs why wifes cheat
women who cheat what to do when husband cheats link
wife cheated now what i want my wife to cheat i love my wife but i want to cheat
why did my husband cheat i think my husband cheated on me my husband thinks i cheated
should i tell my boyfriend i cheated on him read will my boyfriend cheat
cheater link why do married men cheat
wifes that cheat site unfaithful husband
signs of unfaithful husband women affairs how many people cheat
cvs sales flyer shauneutsey.com cvs new prescription coupon
cvs sales flyer shauneutsey.com cvs new prescription coupon
free viagra coupon click coupon for prescription
walgreens photo in store coupon walgreens photo print walgreens online coupons 2016
free prescription drug cards site free discount prescription card
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
abortion clinic los angeles saiftec.com abortion procedure
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
atarax 25 atarax dosis atarax 25
ΙΝ
03/09/2012 02:42:02 πμ
nurburgring and the balls, όποιος έχει οδηγήσει εκεί μέσα είναι θεός. η πίστα είναι αλλού, μοναδική, εκπληκτική και ότι άλλα επίθετα θέλετε μέσα είστε. ωραίο θέμα παίδες, περιμένουμε τα υπόλοιπα :)
read how to cheat on my husband my fiance cheated on me
click cheat on wife
free mobile spyware spy monitoring software best spy phone
medical abortion boomasontennis.com abortion article
my girlfriend cheated on me with her ex my girlfriend cheated on me with another girl how do i know if my girlfriend cheated on me
my girlfriend thinks i cheated on her maxcook.com how do you get girlfriend
how to cheat on husband why men cheat on beautiful women why do married men cheat
women that cheat with married men site My wife cheated on me
affair dating sites why people cheat in marriage cheat on your wife
married men who have affairs blog.123landlord.com why do wifes cheat
my fiance cheated on me go wifes that cheat
safe methods of abortion click how much does it cost to have an abortion
apps for locating cell phones blog.bjorback.com locating gps coordinates
cvs sales flyer shauneutsey.com cvs new prescription coupon
abortion advice link when can you get an abortion
manufacturer coupon for bystolic click does bystolic have a generic
prescription savings cards cartoninjas.net cialis.com coupon
lisinopril lisinopril lisinopril
abortion pill abortion pill abortion pill
sumatriptan nasal spray sumatriptan nasal spray sumatriptan nasal spray
abilify alkohol open abilify alkohol
Nike
03/09/2012 03:04:32 πμ
Απλώς τέλειο! Μπράβο! Το θέμα είναι επιπέδου περιοδικού. Περιμένουμε και video!
dating a married woman click here cheat wifes
std signs go gonorrhea symptoms and treatment
how do you know your wife cheated on you megaedd.com how to make your wife cheat
i dreamt my boyfriend cheated on me bigwindcn.com i cheated on my boyfriend how to get him back
women that want to cheat open why i cheat on my husband
i want my wife to cheat go wife cheated now what
married cheaters wife cheat how to cheat with a married woman
erotic stories images violent sex go erotic stories sex stories
dating a married woman read men and women
dirty adult stories blow job joke classic adult jokes jokes stories humor funny incest nifty sex stories
why married men cheat tfswhisperer.com reasons why women cheat on their husbands
apps for spying on cell phones best spyware for android phone free mobile spyware for android
rite aid coupon discount rx pharmacy pharmacy discount card
sildenafil citrate 200mg click renova 0.025%
propranolol 10mg sildenafil citrate 150mg sumatriptan
new prescription coupon pfizer viagra coupon viagra discount coupon
pet prescription discount card read drug coupon
free prescription drug cards 2016 viagra coupon free discount prescription card
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
abortion by pill cost for abortion how long does an abortion take
abortion pill abortion pill abortion pill
cialis manufacturer coupon outbackuav.com cialis online coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
Schumi
03/09/2012 09:01:07 πμ
αυτά είναι. High Octane είσαι!!! επικές καταστάσεις. μπράβο μπράβο και πάλι μπράβο. έχω μπει νοητά ήδη στο ring. περιμένω τα επόμενα
read all women cheat why wifes cheat
I cheated on my girlfriend married cheaters why women cheat on their husbands
how do you know your wife cheated on you click how to make your wife cheat
cheat on your wife website i want to cheat on my wife so your wife cheated
girlfriend cheated on me prashanthiblog.com my girlfriend cheated on me but i still love her
why do married men cheat on their wives read why husbands cheat
i want my wife to cheat how to know your wife cheated wife cheated now what
married men who cheat robertsuk.com cheat women
women that cheat with married men developerstalk.com My wife cheated on me
wifes that cheat marcandela.com unfaithful husband
erotic stories images violent sex click erotic stories sex stories
my fiance cheated on me married woman looking to cheat wifes that cheat
free stories of wemen and dog sex nifty.org free sex stories free adult xxx stories
walgreens in store coupons click walgreens coupons printable
apps for locating cell phones link locating gps coordinates
walgreens in store photo coupons coupons for walgreens pharmacy walgreens in store photo coupon
viagra blog.lakerestoration.com tretinoin 0.05%
zovirax 800mg sildenafil citrate 200mg keflex 500mg
drug discount coupons site viagra.com coupon
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
anti abortion blogs.visendo.de where can i get an abortion
coupons cialis coupons cialis cialis coupons from lilly
coupons cialis charamin.com cialis coupons from lilly
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
printable coupons for cialis outbackuav.com discount coupons for cialis
cialis manufacturer coupon discount drug coupon cialis online coupon
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
Petrolhead
03/09/2012 01:38:58 μμ
ωραία δουλειά παιδιά. και το corsa κροτίδι. περιμένω να δω πως συμπεριφέρεται εντός της πίστας για την οποία φτιάχτηκε.
I cheated on my girlfriend married cheaters why women cheat on their husbands
click here read here My girlfriend cheated on me
wife cheated now what i want my wife to cheat i love my wife but i want to cheat
black women white men link husband cheat
how can people cheat tracyawheeler.com how to catch a cheater
apps for spying on cell phones best spyware for android phone free mobile spyware for android
free abortion clinics in the bronx where to go to get an abortion clinic of abortion
walgreens in store photo coupons gallaghermalpractice.com walgreens in store photo coupon
viagra blog.lakerestoration.com tretinoin 0.05%
pfizer coupons for viagra viagra discounts coupons viagra discount coupons
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
bystolic generic alternative read what is the generic for bystolic
bystolic coupon voucher go generic for bystolic
abortion clinic los angeles saiftec.com abortion procedure
pregnancy pro abortion articles how much is the abortion pill
cialis manufacturer coupon outbackuav.com cialis online coupon
how much abortion cost abortion news how much does abortion pill cost
abortion pill abortion pill abortion pill
cephalexin dosage for cats site.cegep-rimouski.qc.ca cephalexin 500mg dosage
Sinadelfos
03/09/2012 02:28:35 μμ
περιμένω το επόμενο :)
I cheated on my girlfriend why women cheat on their husbands
online when married men cheat reasons wives cheat on their husbands
read married men having affairs my fiance cheated on me
dating a married woman click here cheat wifes
how to get hiv aids signs of aids or hiv hiv symptoms in men early
medical abortion site abortion article
how do you know your wife cheated on you megaedd.com how to make your wife cheat
should i tell my husband i cheated my husband cheated on me will he do it again is my husband cheated on me
did my husband cheat sigridw.com why did my husband cheat on me
i want my wife to cheat how to know your wife cheated wife cheated now what
wife wants to cheat robertsuk.com women wanting to cheat
how to cheat on husband why men cheat on beautiful women why do married men cheat
how to know if wife has cheated tolobel.com all wives cheat
affair dating sites link cheat on your wife
black women white men open husband cheat
erotic stories sex stories click sex orgies for kids sex stories
my fiance cheated on me go wifes that cheat
apps for spying on cell phones top free android spy apps free mobile spyware for android
rite aid coupon discount rx pharmacy pharmacy discount card
rhoads pharmacy coupons rhoads pharmacy coupons prescription discount coupons
sildenafil citrate 200mg click renova 0.025%
albuterol (salbutamol) 2mg relotrans.com imitrex 100mg
anti abortion site where can i get an abortion
abortion advice link when can you get an abortion
daliresp patient assistance read what is the generic for bystolic
tudorza patient assistance generic for bystolic
abortion by pill cost for abortion how long does an abortion take
printable coupons for cialis internet drug coupons discount coupons for cialis
cialis manufacturer coupon 2016 outbackuav.com cialis coupons from lilly
prescription transfer coupon cialis trial coupon cialis sample coupon
cephalexin dosage for cats site.cegep-rimouski.qc.ca cephalexin 500mg dosage
abilify alkohol abilify and alcohol abilify alkohol
Vorgias
03/09/2012 03:40:18 μμ
επική πίστα, έχω πάει το 2009 και θέλω να ξαναπάω σαν τρελός. διαβάζω και τα θυμάμαι όλα να περνούν μπροστά μου. τι ωραία εμπειρία που ήταν αυτή. απίστευτη μου φαίνεται.
online go married affairs sites
what is infidelity women cheat on their husbands infidelity in marriage
women who cheat read here link
dating a married woman wives who cheat cheat wifes
women who love to cheat wives who cheat on husbands why women cheat on men
treatments for aids/hiv what are hiv symptoms treatment for hiv and aids
women wanting to cheat blog.whitsunsystems.com married and wanting to cheat
wife cheated now what brokenwrenchbrewing.com i love my wife but i want to cheat
all women cheat madsmoller.com married woman wants cheat
your wife cheated on you site i love my wife but i want to cheat
should i tell my boyfriend i cheated on him i found out my boyfriend cheated on me will my boyfriend cheat
dating a married woman looking to cheat how married men cheat
married men who cheat robertsuk.com cheat women
how to know if wife has cheated link all wives cheat
wifes that cheat site unfaithful husband
wifes that cheat marcandela.com unfaithful husband
free stories of wemen and dog sex nifty.org free sex stories free adult xxx stories
dating a married woman read men and women
why married men cheat tfswhisperer.com reasons why women cheat on their husbands
viagra coupon 2015 discount drug coupon viagra coupon code
cvs coupons this week cvs photo print coupon cvs photo discount code
viagra blog.lakerestoration.com tretinoin 0.05%
free viagra samples coupon open drug prescription card
viagra coupon read discount prescriptions coupons
abortion by pill does insurance cover abortion how long does an abortion take
abortion pill abortion pill abortion pill
abortion pill abortion pill abortion pill
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
maReSei
03/09/2012 04:08:53 μμ
ax ti mas kanateeeeee;;;; ante na doulepsoume tora
dating a married woman married men who cheat married looking to cheat
std symptoms checker chlamydia treatment online chlamydia long term effects
get tested for stds site gonorrhea treatments
free mobile spyware spy monitoring software best spy phone
should i tell my husband i cheated go is my husband cheated on me
wife cheated now what do you cheat on your wife i love my wife but i want to cheat
my girlfriend thinks i cheated on her link how do you get girlfriend
women that cheat with married men married and want to cheat My wife cheated on me
women who cheated why women cheat on their husbands married affairs sites
erotic stories sex stories click sex orgies for kids sex stories
married men who have affairs blog.123landlord.com why do wifes cheat
free stories of wemen and dog sex myjustliving.com free adult xxx stories
safe methods of abortion click how much does it cost to have an abortion
apps for locating cell phones blog.bjorback.com locating gps coordinates
walgreens in store photo coupons gallaghermalpractice.com walgreens in store photo coupon
pet prescription discount card prescription drug coupons drug coupon
pfizer coupons for viagra modelosguayaquil.com viagra discount coupons
coupon for viagra prescription savings cards coupons for drugs
does bystolic have a generic read bystolic coupon mckesson
prescription savings cards cartoninjas.net cialis.com coupon
pro abortion how do you get an abortion abortion pills
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
S2k
03/09/2012 06:10:43 μμ
Εγώ πότε θα μπω με το S2k μου εκεί μέσα...
click read reasons why husband cheat
open married men cheat redirect
women who cheat read here link
click read cheat on wife
how do you know your wife cheated on you click how to make your wife cheat
my husband and i both cheated blog.artistamobile.com women that want to cheat
wife cheated now what i want my wife to cheat i love my wife but i want to cheat
get free coupons open rx coupon
free prescription drug cards 2016 viagra coupon free discount prescription card
pro abortion how do you get an abortion abortion pills
cephalexin dosage for cats site.cegep-rimouski.qc.ca cephalexin 500mg dosage
discount prescription drug cards coupons cialis cialis coupons 2015
TITOY
03/09/2012 10:34:54 μμ
ονειρο ζωης να παω καποια στιγμη............μπραβο παιδια!!!!!!1
my fiance cheated on me I cheated on my girlfriend how to catch a cheat
online read married affairs sites
click here read here My girlfriend cheated on me
wifes that cheat marcandela.com unfaithful husband
black women white men open husband cheat
adult anal sex stories open illistrated adult stories
hot sex stories of tamilnadu femchoice.org hindi erotic sex stories
my fiance cheated on me link wifes that cheat
free stories of wemen and dog sex go free adult xxx stories
why married men cheat tfswhisperer.com reasons why women cheat on their husbands
twinkie joke classic adult jokes jokes stories humor funny xxnx.comhardcore sex stories sex stories com
walgreens in store coupons click walgreens coupons printable
free abortion clinics in the bronx emretas.net clinic of abortion
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
bystolic generic alternative read what is the generic for bystolic
lisinopril lisinopril lisinopril
Felek
04/09/2012 02:01:17 πμ
πολύ ωραίο κείμενο, σα να ήμουν εκεί. μπράβο παιδιά. like, like, like
click women who cheat on husbands reasons why husband cheat
online click reasons wives cheat on their husbands
what is infidelity beautiful women cheat infidelity in marriage
std symptoms checker chlamydia treatment online chlamydia long term effects
get tested for stds early signs of chlamydia gonorrhea treatments
did my girlfriend cheated on me site i need to cheat on my girlfriend
i dreamt my boyfriend cheated on me bigwindcn.com i cheated on my boyfriend how to get him back
your wife cheated on you site i love my wife but i want to cheat
has my girlfriend cheated on me blog.linglinzhu.com i just cheated on my girlfriend
reading sex stories myjustliving.com illistrated adult stories
apps for spying on cell phones best spyware for android phone free mobile spyware for android
walgreens in store coupons click walgreens coupons printable
walgreens in store photo coupons gallaghermalpractice.com walgreens in store photo coupon
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
daliresp patient assistance bystolic free trial coupon what is the generic for bystolic
bystolic coupon voucher open generic for bystolic
bystolic copay savings card bystolic savings card bystolic free trial coupon
prescription savings cards cialis.com coupons cialis.com coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
how to terminate a pregnancy click is abortion wrong
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
discount prescription drug cards iscsi.com cialis coupons 2015
Βούτας
04/09/2012 06:42:34 μμ
μπράβο ρε High Octane. αυτά είναι και πολύ ωραίο περιγραφικό κείμενο ο ράλλης. Στην αρχή μου φάνηκε μεγάλο αλλά ήταν περιγραφικό και ευανάγνωστο. περιμένω και τα επόμενα.
read all women cheat why wifes cheat
I cheated on my girlfriend why women cheat on their husbands
online click married affairs sites
why husbands cheat why do husbands have affairs reasons women cheat on their husbands
read cheat on husband my fiance cheated on me
dating a married woman online link
click read cheat on wife
treatments for aids/hiv astrobix.com treatment for hiv and aids
medical abortion boomasontennis.com abortion article
find me a girlfriend click my girlfriend cheated on me twice
i dreamt my boyfriend cheated on me bigwindcn.com i cheated on my boyfriend how to get him back
married and wanting to cheat wife cheated on me now what i want my wife to cheat
i want my wife to cheat how to know your wife cheated wife cheated now what
your wife cheated on you darkwoodsdojo.com i love my wife but i want to cheat
has my girlfriend cheated on me open i just cheated on my girlfriend
affair dating sites link cheat on your wife
percent of women that cheat unfaithful wives how many guys cheat
dating a married woman read men and women
phone spy app login read phone monitoring apps
rite aid coupon read pharmacy discount card
viagra blog.lakerestoration.com tretinoin 0.05%
daliresp patient assistance read what is the generic for bystolic
abortion clinic los angeles saiftec.com abortion procedure
pregnancy open how much is the abortion pill
sumatriptan injection sumatriptan injection sumatriptan injection
NickName
E-mail

*(Nickname & Email υποχρεωτικά. Το e-mail σας δε θα εμφανίζεται.)

Σχόλιο :

*Το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων που μπορεί να εισαχθεί ανέρχεται στους 350.
 
Παρακαλώ εισάγετε το άθροισμα της πράξης 7 συν 5 :