Επίσκεψη στην Opel Classic

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 09/12/2012
Οι εγκαταστάσεις της Opel στο Rüsselsheim είναι τεράστιες. Φιλοξενούν γραφεία, κέντρα εξέλιξης και δοκιμών, μονάδα παραγωγής και ότι άλλο βάλει ο νους. Το High Octane βρέθηκε στα κεντρικά της Opel προκειμένου να έχει δύο άκρως ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Εκεί συνομιλήσαμε με τον Andrew Dyson, αρχισχεδιαστή της Opel, και τον Thomas Benkner, Marketing Manager των αυτοκινήτων OPC
 
Οι συνεντεύξεις ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες, ωστόσο ο Peter Erhardt, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Opel και συνοδός μας, μας επιφύλασσε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Μέσα σε όλο αυτό το τεράστιο οικοδόμημα του Rüsselsheim υπάρχει η Opel Classic. Πρόκειται για έναν χώρο όπου εκτίθενται μοντέλα από όλη την ιστορία της Opel, ακόμα και ραπτομηχανές καθώς αυτές ήταν οι πρώτες επινοήσεις του Adam Opel προτού μεταβεί στα αυτοκίνητα. 
 
Όλη η μακρά και πλούσια ιστορία της Opel βρίσκονταν μπροστά στα μάτια μας και αυτό, αν μη τι άλλο, ήταν εντυπωσιακό. Βλέπεις όλα όσα μεσολάβησαν τόσα χρόνια ώστε αυτή η εταιρία σήμερα να κατασκευάζει αυτοκίνητα σαν το Corsa, το Astra και το Insignia. Όλες οι γενιές Kadett, Record, Omega είναι εκεί. Η πλούσια αγωνιστική ιστορία από τους αγώνες ράλι και πίστας. Μοντέλα βεβαίως που αγνοούσες την ύπαρξή τους. Concept και αυτοκίνητα περίεργα. Δύο σημεία όμως είναι άκρως ενδιαφέροντα, 1ον ότι η αναπαλαίωση γίνεται στον ίδιο χώρο και 2ον ότι σε αντίθεση με άλλα μουσεία μπορείς να περιεργαστείς από κοντά τα μοντέλα, ακόμα και να ανοίξεις την πόρτα και να καθίσεις στο εσωτερικό. 
 
Αφού ασχοληθήκαμε όμως αρκετά τα μοντέλα ο Peter μας προέτρεψε να κατέβουμε στον κάτω όροφο, εκεί που δεν επιτρέπεται η είσοδος για το κοινό. Εκεί υπάρχουν τα μοντέλα που δεν έχουν ανακατασκευαστεί ακόμα, τα μοντέλα που εμφανίστηκαν σε κάποια έκθεση ως concept και παρέμειναν concept και τα μοντέλα που δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Εσείς γνωρίζατε ότι παραλίγο να υπάρξει κεντρομήχανο Tigra με κίνηση στον πίσω άξονα
 
Δείτε τα όλα στη σελίδα του High Octane στο Facebook με την ελπίδα κάποια στιγμή η Opel να αποκτήσει ένα πλήρες μουσείο αντάξιο της ιστορίας της.