Επίσκεψη στην Manthey Racing

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 19/06/2013
Στο High Octane όπως έχετε καταλάβει και από την καθημερινή μας θεματολογία μας αρέσει η σπορ οδήγηση και βεβαίως η οδήγηση στην πίστα. Όπου πίστα και αγώνες βεβαίως, έτσι για το επόμενο Special θέμα του High Octane αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μία αγωνιστική ομάδα. Όχι όμως μία τυχαία αγωνιστική ομάδα αλλά την Manthey Racing, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ στενή συνεργασία με την Porsche και από το 2006 μέχρι το 2011 έχει κερδίσει πέντε φορές τον πολύ δύσκολο και απαιτητικό 24ωρο αγώνα αντοχής στο Nurburgring. 

Ιστορία
Ιδρυτής της Manthey Racing είναι ο Olaf Manthey. Γεννημένος στη Βόννη το 1955, ο Manthey ξεκίνησε τους αγώνες το 1974, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Το 1982 και το 1983 κέρδισε το Ford Sport Cup με Escort RS2000. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο DTM όπου και τις δύο χρονιές κατέλαβε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Το 1990 κατέκτησε το Porsche Carrera Cup της Γερμανίας με την 911 Carrera ενώ από το 1992 έως το 1995 αγωνίστηκε με την ομάδα της Persson Motorsport στο πρωτάθλημα VLN με την Mercedes 190 EVO II παίρνοντας 22 νίκες. Στο τέλος του 1995 αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του αγωνιστική ομάδα, την Manthey Racing, αλλά και να ασχοληθεί με τις “πολιτικές” εκδόσεις της Porsche. Στην πρώτη της χρονιά η αγωνιστική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση στο Porsche Supercup ενώ από το 1997 μέχρι και το 2000 πήρε το πρωτάθλημα τόσο στις ομάδες όσο και στους οδηγούς. 

Από το 1999 ξεκίνησε μία στενή συνεργασία με την Porsche και συμμετείχε για 1η φορά σε αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Le Mans με την Porsche 911 GT3-R κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία GT. Τα επόμενα χρόνια η προσοχή της Manthey Racing επικεντρώθηκε στους αγώνες αντοχής και δη στον 24ωρο του Nurburgring. Η πρώτη συμμετοχή ήρθε το 2003 όπου πήρε την 3η θέση του βάθρου. Η συνέχεια εξελίχθηκε σε παντοκρατορία της ομάδας καθώς το 2006, το 2007, το 2008, το 2009 και το 2011 η ομάδα του Olaf Manthey κατέκτησε την καρό σημαία σε έναν από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες αντοχής του κόσμου. Πέντε νίκες σε διάστημα έξι ετών. Σήμερα η Manthey Racing συμμετέχει σε αγώνες αντοχής ανά τον κόσμο και βεβαίως έχει στενή συνεργασία με την Porsche όπου μαζί εξελίσσουν την καινούργια 911 RSR που από το 2014 έχει σκοπό να ξαναβρεθεί στην κορυφή του VLN και του 24ωρου του Nurburgring. 

Επίσκεψη
Η έδρα της Manthey Racing βρίσκεται - φυσικά - έξω ακριβώς από την πίστα του Nurburgring. Ένα πολύ βροχερό πρωινό στα τέλη Μαΐου βρέθηκα στις εγκαταστάσεις της για να συναντήσω τον Jan Erren και να με ξεναγήσει στην ομάδα του Olaf Manthey. Στο πάρκινγκ υπήρχαν παρατεταγμένες πολλές Porsche. Cayman, Boxster, Cayenne, Panamera και βεβαίως πολλές 911 όλων των γενεών. Το κτήριο της Manthey είναι ένα μεγάλο “Π” όπου στο κέντρο του έχει την είσοδο που παράλληλα αποτελεί και το εκθετήριο. Ένα εκθετήριο πολύ μικρό καθώς περιλαμβάνει ένα γραφείο, μερικά σταντ με εξαρτήματα αναβάθμισης και μόλις δύο αυτοκίνητα. Το ένα εξ’ αυτών όμως ήταν η αγωνιστική 911 RSR που κέρδισε τον 24ωρο του 2009. Δέος. Ευτυχώς ο Jan είχε μία συνάντηση ακόμα και είχα αρκετό χρόνο να περιεργαστώ την 911 RSR. Το άλλο έκθεμα ήταν μία 911 GT3 ενός πελάτη με ουκ ολίγα εκλεκτά εξαρτήματα αναβάθμισης στο κομμάτι της απόδοσης. Τόσο απλή, τόσο περιεκτική η έκθεση της Manthey Racing. Με δύο αυτοκίνητα σου δίνει να καταλάβεις τη φιλοσοφία της. Από τους αγώνες στο δρόμο. 

Η συνάντηση έχει τελειώσει και ο Jan έρχεται προς το μέρος μου με χαμόγελο. Χαίρεται πολύ που ένα portal σαν το High Octane από την Ελλάδα έρχεται και δείχνει ενδιαφέρον για την ομάδα τους. Η ξενάγηση ξεκινά με τον Jan να μου εξηγεί όλα τα εξαρτήματα που υπάρχουν στην έκθεση. Αναρτήσεις, ελατήρια, φρένα, σύστημα εξαγωγής και εισαγωγής, σπόιλερ και αεροτομές, όλα είναι εξελιγμένα μέσα από τους αγώνες και τις δοκιμές που πραγματοποιεί η Manthey Racing με έναν και μόνο στόχο, την απόδοση. Το βασικό που τους ενδιαφέρει σε κάθε εξάρτημα είναι η απόδοση, η ουσία, τίποτα δε γίνεται για το θεαθήναι. Το αισθητικό κομμάτι το αφήνουν για το τέλος, όλα γίνονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Για παράδειγμα ένα σετ από τις ζάντες που προσφέρουν για αναβάθμιση στην 911 GT3 εξοικονομεί 13kg σε σχέση με τις εργοστασιακές με οφέλη βεβαίως στις στροφές αλλά και στο φρενάρισμα. Τα αεροδυναμικά τους πακέτα είναι όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για μείωση του βάρους και δοκιμασμένα σε αεροδυναμική σήραγγα για να βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση και το downforce. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η αποκλειστικότητα. Αναρτήσεις, εξατμίσεις κτλ μπορεί να είναι φέρουν την υπογραφή της KW ή της Akrapovic οι προδιαγραφές τους όμως είναι σύμφωνα τις απαιτήσεις και τις ρυθμίσεις της Manthey Racing και δεν πωλούνται πουθενά αλλού εκτός από την ίδια την ομάδα. Δε γίνεται δηλαδή να πάει κάποιος στην Akrapovic και να ζητήσει την εξάτμιση που έχει η Manthey Racing.

Αφήνουμε όμως το χώρο της έκθεσης για να περάσουμε στο πλέον ενδιαφέρον κομμάτι, εκεί που γίνεται όλη η δουλειά. Ο λόγος βεβαίως για το χώρο που ετοιμάζονται και συντηρούνται οι αγωνιστικές Porsche της Manthey Racing αλλά και αρκετών άλλων ομάδων. Είναι τόσο μεγάλη η εμπειρία και η τεχνογνωσία της ομάδας που πλέον έχει τέτοιο ρόλο παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη. Το χρονικό σημείο της επίσκεψης είναι ιδανικό καθώς βρισκόμαστε μόλις μερικά 24ωρα μετά τον 24ωρο του Nurburgring και το συνεργείο είναι γεμάτο με αγωνιστικές 911 που συμμετείχαν στον αγώνα. Οι δύο κίτρινες της Manthey μας τραβούν την προσοχή αλλά φανταστείτε όλες ήταν ακόμα με τα νούμερα του αγώνα, τα ίδια χρησιμοποιημένα ελαστικά και βεβαίως τα υπολείμματα από τη βροχή και τη σκόνη, μέχρι και αμέτρητα ζουζούνια που είχαν αποτελειώσει με το παρμπρίζ. Μυρωδιά 24ωρου!

Ο Jan μου εξηγεί ότι η προετοιμασία και η συντήρηση των αγωνιστικών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα ιδίως όταν μιλάμε για αγώνες αντοχής διάρκειας μέχρι και 24 ώρες. Σε αυτό έχει ειδικευθεί η ομάδα. Οι μηχανικοί ελέγχουν εξονυχιστικά κάθε αμάξι και η προετοιμασία του μπορεί να χρειαστεί μέχρι και δύο εβδομάδες, για αυτόν το λόγο σε περιόδους αγώνα χρειάζεται επιπλέον προσωπικό. Στο χώρο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες υπήρχαν διάφορες αγωνιστικές 911 όλων των γενεών, άλλες που κατάφεραν να βγάλουν τον αγώνα και άλλες που εγκατέλειψαν ή είχαν κάποια σύγκρουση. Η επόμενη στάση είναι το δυναμόμετρο. Ένας κλειστός χώρος και ένα πολύ προσεγμένο δυναμόμετρο το οποίο έχει τη δυνατότητα για αξιολογήσεις αυτοκίνητων μέχρι και 900ps. Για την Manthey Racing δεν είναι το βασικό ζητούμενο η ισχύς από έναν κινητήρα αλλά η συνολική απόδοση του αυτοκινήτου. Σαφέστατα δυναμομετρούν τους κινητήρες αλλά δεν είναι το βασικό που εξετάζουν. Ωστόσο το δυναμόμετρο είναι τόσο λεπτομερές που ο Jan μου αναφέρει ότι δύο εταιρίες που κατασκευάζουν supercars έρχονται και το χρησιμοποιούν. 

Επόμενη στάση το σημείο που ελέγχονται οι κινητήρες και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που εμπλέκονται στη μετάδοση της κίνησης αλλά για το τέλος ο Jan μου κράταγε το καλύτερο. Την μαύρη 993 GT2, ένα από τα πρώτα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έφτιαξαν και που έμεινε γνωστό ως η Widowmaker. Δε μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολη και απαιτητική θα ήταν στην οδήγησή της τούτη η 993.

Σύνοψη
Η Manthey Racing είναι βάση αποτελεσμάτων η πλέον επιτυχημένη ομάδα που αγωνίζεται στο VLN και στον 24ωρο του Nurburgring. Έχει στενή συνεργασία με την Porsche στην εξέλιξη των δικών της αγωνιστικών πίστας. Όλα γίνονται με βάση την απόδοση και μόνο και τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν δικά σας, στη δική σας Porsche. Μία εμπειρία High Octane έλαβε τέλος, προχωράμε στην επόμενη. 

Μέχρι τότε δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του High Octane στην Manthey στη σελίδα μας στο Facebook.