Νέο Renault Twingo (+video)

Η έντονη συναναστροφή των Γάλλων με τους Γερμανούς της Daimler επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το νέο Renault Twingo το οποίο παρουσιάστηκε χθες, αλλά σήμερα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Πρώτα από όλα η τοποθέτηση του κινητήρα στο πίσω μέρος, όπως και το διαφορικό στον πίσω άξονα. Η επιλογή αυτή έγινε καθώς το νέο Renault Twingo εξελίχτηκε από κοινού μαζί με τα επερχόμενα Smart ForTwo και Smart ForFour. Αυτή εξάλλου είναι και η μεγαλύτερη από τις αλλαγές που ενσωματώνει το νέο γαλλικό μικρό και με δεδομένο πως το υπόβαθρο του υπάρχοντος Smart ForTwo είναι αρκετά στέρεο, μοιάζει ως σωστή επιλογή. 

Η άλλη ένδειξη επηρεασμού των Γάλλων από τους ανθρώπους της Mercedes είναι η τεράστια στροφή όσον αφορά την φιλοσοφία. Καλό το Smart και όσα έχει προσφέρει στη σύγχρονη αυτοκίνηση, ωστόσο το Twingo έχει τη δική του ιστορία, το δικό του κοινό και προχωρούσε σε διαφορετικό δρόμο με σχετική επιτυχία. Πλέον έστω και αν λογικά θα παραμείνει ως ένα από τα βασικά μοντέλα στη μικρή κατηγορία, θα το καταφέρνει αυτό μέσω άλλης οδού και όχι της πεπατημένης, κάτι αν μη τι άλλο θετικό. Η αλλαγή στη φιλοσοφία του Twingo μοιάζει πολύ με εκείνη των Γερμανών στην A-Class και μένει να δούμε αν θα είναι και αντίστοιχα επιτυχής. 

Μαζί με όλα αυτά το νέο Renault Twingo θα είναι 5θυρο αποκλειστικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του καθώς μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά 3θυρο και στις δύο προηγούμενες γενιές. Η γενικότερη ιδέα είναι να αυξηθούν στο έπακρο οι εσωτερικοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές, η πρακτικότητα στην καθημερινότητα και η ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις. 

Κάπως έτσι εκτός από τον… ντόρο που κάνει το νέο Renault Twingo με τις σαρωτικές αλλαγές του, έρχεται στην επιφάνεια και η ουσία αυτών. Κατά τα άλλα θα χρειαστεί να περιμένουμε και άλλο, μέχρι τη Γενεύη συγκεκριμένα, για να μάθουμε και τους κινητήρες του νέου Renault Twingo, όμως οι φήμες λένε πως θα κινείται από νέους τρικύλινδρους κινητήρες με διψήφια απόδοση ιπποδύναμης. 

Τέλος ως θετικό μπορεί ένας petrolhead να δει και το γεγονός πως το νέο Renault Twingo μοιάζει πολύ με το αγωνιστικό Renault Twin'Run Concept, το διάδοχο υπό μια έννοια του θρυλικού Renault 5. Αυτό σημαίνει πως ήδη έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε το Renault Twingo Sport