Συνέντευξη : Άρης Βαρβαρούσης

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 28/04/2014
Ο Άρης Βαρβαρούσης είναι μόλις 20 ετών, ωστόσο ήδη βρίσκεται στη 2η σαιζόν του στο πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα του Blancpain Lamborghini Supertrofeo κατακτώντας μάλιστα δύο νίκες στον πρώτο αγώνα του 2014. Είναι γεννημένος στην Γερμανία και στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο High Octane και στον Μάνο Ράλλη μας μιλάει κυριολεκτικά τα πάντα. 

High Octane : Πως έγιναν τα πρώτα σου βήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό;  
Άρης Βαρβαρούσης : Στην ηλικία των 8 ετών ξεκίνησα με τα καρτ σε κλειστό χώρο και βέβαια από εκεί και μετά ανυπομονούσα να συμμετάσχω σε αγώνα. 

HO : Μίλησέ μας για τη φετινή χρονιά. Ποιο είναι το πλάνο σου;
ΑΒ : Το πλάνο μου είναι να κερδίσω κάποιους αγώνες και να προωθήσω τον εαυτό μου για τα επόμενα χρόνια. 

HO : Πως είναι η εμπειρία συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα όπως το Blancpain Lamborghini Supertrofeo; Πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του συναγωνισμού; 
ΑΒ : Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ υψηλό. Το Supertrofeo μεγαλώνει κάθε χρονιά και φέτος έχουμε πολύ γνωστά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μεγάλος ο ανταγωνισμός αλλά είναι που θέλουμε όσοι συμμετέχουμε.

HO : Πόσο απαιτητικό και δύσκολο είναι στην οδήγηση ένα γνήσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο όπως η Lamborghini Gallardo Supertrofeo;
ΑΒ : Το αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο στο όριο καθώς είναι 4κίνητο. Το να το πιάσεις αλλά και να διατηρήσεις τα όριά του είναι δύσκολο και πολλές φορές κρύβει εκπλήξεις. 

HO : Στον πρώτο διπλό αγώνα του 2014 στην Monza κατάφερες να πάρεις δύο νίκες στην κλάση σου. Μίλησέ μας για τα συναισθήματά σου. 
ΑΒ : Σίγουρα στην κλάση μας πετύχαμε το απόλυτο ωστόσο και στους δύο αγώνες είχαμε προβλήματα με το καύσιμο στους τελευταίους γύρους με αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο και θέσεις στη γενική, οπότε δεν ήμουν όσο ευτυχισμένος θα μπορούσα. Σίγουρα ήμουν πολύ χαρούμενος αλλά στη γενική θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα πιο ψηλά.  
 
HO : Η φετινή σαιζόν περιλαμβάνει ακόμα πέντε αγώνες μεταξύ των οποίων και ο παγκόσμιος τελικός στην Μαλαισία. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Πιστεύεις ότι μπορείς να συνεχίσεις με νίκες; 
ΑΒ : Σίγουρα αυτό είναι το πλάνο. Να κερδίζω τουλάχιστον την κλάση Pro Am και οτιδήποτε έρθει παραπάνω στη γενική θα είναι ακόμα καλύτερο. Όσον αφορά τον τελικό υποθέτω ότι όλοι θέλουν να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.  

HO : Από τις πίστες που έχεις αγωνιστεί μέχρι στιγμής ποια είναι η αγαπημένη σου;
ΑΒ : Αναμφίβολα το Spa-Francorchamps. Ο συνδυασμός αυτών των στροφών με τη φύση είναι πρωτοφανής. Το σύνολο είναι άκρως απολαυστικό.
 
HO : Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Θέλεις να παραμείνεις στους αγώνες πίστας και να συμμετέχεις σε μεγαλύτερους αγώνες αντοχής; Θα ήθελες να συμμετάσχεις σε έναν 24ωρο όπως αυτοί του Nurburgring και του Spa;
ΑΒ : Σίγουρα οι στόχοι μου είναι αυτοί οι μεγάλοι αγώνες προσθέτοντας βεβαίως και το Le Mans. Επίσης θα ήθελα να συμμετάσχω σε άλλες μεγάλες κατηγορίες όπως το DTM. Ένας άλλος μου στόχος είναι να κάνω το ελληνικό motorsport μεγαλύτερο. Μακάρι να γίνει κάποιος διεθνής αγώνας στην Ελλάδα, να συμμετάσχω και να τον κερδίσω. 

HO : Η εμπλοκή σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πως έχει επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή σου;
ΑΒ : Οι αγώνες ταχύτητας είναι το πάθος μου και η ζωή μου. Είμαι πολύ προσηλωμένος σε αυτό, το αγαπώ και μακάρι να είμαι ικανός να αγωνίζομαι σε όλη μου τη ζωή.  

HO : Στον ελεύθερό σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις; 
ΑΒ : Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, τα σπορ και τα extreme σπορ. Μου αρέσει επίσης η ελληνική μουσική τόσο η σύγχρονη όσο και η παραδοσιακή. 

HO : Οι φίλαθλοι από την Ελλάδα γνωρίζουν για την καριέρα σου; Επικοινωνούν μαζί σου; 
ΑΒ : Ναι μερικές φορές επικοινωνούν και μου αρέσει πολύ αυτή η επαφή με τους φιλάθλους του motorsport. 

HO : Έχεις γεννηθεί στην Γερμανία. Ποιες είναι οι σχέσεις σου με την Ελλάδα. Έχεις επισκεφθεί κάποια μέρη της; 
ΑΒ : Ναι γεννήθηκα στην Γερμανία αλλά ακόμα και εδώ μπορείς να έχεις ελληνικό τρόπο ζωής με μουσική, καφέ και φαγητό. Ταξιδεύω συχνά στην Ελλάδα, έχω οικογένεια εκεί και αγαπώ την πατρίδα μου. Μόλις τελείωσα το λύκειο στην Γερμανία αλλά θα ζήσω στην Αθήνα.

Facebook Aris Varvaroussis
Site : http://www.arisvarvaroussis.com/