Προσάραξε πλοίο με 1.400 αυτοκίνητα (+video)
Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος στις 07/01/2015
Περίπου 100.000.000 βρετανικές λίρες είναι η αξία του (χαμένου) φορτίου του οχηματαγωγού πλοίου Hoegh Osaka. Το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης προσάραξε πριν από μερικές ημέρες σε ρηχά νερά κοντά στο λιμάνι του Σαουθάμπτον, λίγο μετά την αναχώρησή του από αυτό για τη Γερμανία. 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της νορβηγικής εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο η ενέργεια αυτή έγινε εσκεμμένα μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε και προκειμένου να σωθεί το πλοίο. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα για την απόφαση και τις ενέργειες που έγιναν, που ήταν δύσκολες, ώστε να επιτευχθεί η προσάραξη. Το 25μελές πλήρωμα απομακρύνθηκε από το πλοίο χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα και πλέον είναι θέμα των αρχών και φυσικά των ασφαλιστικών εταιρειών η πορεία του φορτίου. 

Το φορτίο είναι 1.400 αυτοκίνητα ανάμεσα στα οποία είναι αρκετά πολυτελή οχήματα όπως Jaguar και ακριβά SUV. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, υπάρχει και μια Rolls Royce Wraith η οποία ως γνωστόν από μόνη της αρκεί για να ανεβάσει την αξία του συνολικού φορτίου κατά περίπου 375.000 δολάρια. Το ευτυχές (;) για τους Βρετανούς πάντως είναι πως δεν υπήρχαν μέσα στο πλοίο Bentley, κάτι που επιβεβαίωσαν από την εταιρεία μετά από δημοσιεύματα αγγλικών εφημερίδων, πως το 10% της φετινής παραγωγής της Bentley χάθηκε στο ναυάγιο. 
NickName
E-mail

*(Nickname & Email υποχρεωτικά. Το e-mail σας δε θα εμφανίζεται.)

Σχόλιο :

*Το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων που μπορεί να εισαχθεί ανέρχεται στους 350.
 
Παρακαλώ εισάγετε το άθροισμα της πράξης 4 συν 9 :