Ανάλυση : Opel Corsa OPC 2015

Η καινούργια γενιά του δημοφιλούς supermini οχήματος της Opel δεν έχει και πολύ καιρό που έχει κυκλοφορήσει, ωστόσο παρόλο που αυτή είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, οι απανταχού οπαδοί της φίρμας και του συγκεκριμένου μοντέλου, ανέμεναν την κορυφαία έκδοση OPC με το τελευταίας κοπής hardware της Opel. Αυτή η αναμονή πλέον φτάνει στο τέλος της αφού η Opel θα παρουσιάσει το Opel Corsa OPC 2015 στην έκθεση αυτοκίνησης της Γενεύης.
 
Opel Corsa OPC 2015 : Ανάλυση
Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, έχει διατηρηθεί ο ίδιος κινητήρας και δεν έχει τοποθετηθεί ο 1.6 SIDI που πρόσφατα εξέλιξε η Opel και ήδη εφοδιάζει σε διάφορες στάθμες ισχύος το Astra, το Cascada και το Insignia. Στην τρέχουσα γενιά του Corsa OPC, αποδίδει 207ps και ροπή στρέψεως 24.97kg.m από τις 1900-5800rpm ενώ υφίσταται και μια λειτουργία μεταβατικής, υπερβατικής υπερπληρώσεως που πάει την ροπή στα 28.54kg.m.
 
Αυτό που αξίζει να παρατηρηθεί εδώ, είναι ότι το απόλυτο μέγεθος της ροπής είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά και το εύρος περιστροφής που αυτή αποδίδεται είναι ιδιαίτερα πλατύ, κάτι που σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του οχήματος ως supermini, θα εξασφαλίζει εξαιρετικές επιταχύνσεις εν κινήσει, κάτι που δεν είναι εμφανές από τα τυποποιημένα νούμερα που δίνονται για τις επιδόσεις του οχήματος. Ειρήσθω εν παρόδω, το τυπικό 0-100 Km/h ολοκληρώνεται εντός 6.8’’ και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι στα 230 km/h.

Σε ότι αφορά την μετάδοση του Opel Corsa OPC 2015, συναντούμε ένα κλασικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6+1 σχέσεων μεταδόσεως, ενώ η παραλαβή της ισχύος γίνεται από τον εμπρόσθιο άξονα μέσω ενός ελεύθερου διαφορικού, με υψηλή ηλεκτρονική ολοκλήρωση ωστόσο. Κατά προαίρεση, η Opel προσφέρει το λεγόμενο performance package το οποίο περιλαμβάνει μηχανικά ελεγχόμενο διαφορικό και σύστημα πέδησης της  Brembo με αεριζόμενους δίσκους για τον εμπρόσθιο άξονα διαμέτρου 330mm, ενδεχομένως με πολυέμβολες σιαγόνες. Στην βασική έκδοση, οι εμπρόσθιοι δίσκοι έχουν διάμετρο 308mm και σιαγόνες μονού εμβόλου.

Η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων δεν έχει αλλάξει, με γόνατα εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, όμως στους αποσβεστήρες έχουν επιλεχθεί τα Koni FSD, τα οποία ανάλογα με την συχνότητα της ταλάντωσης που λαμβάνουν από το οδόστρωμα μεταβάλλουν τα χαρακτηριστικά της απόσβεσής τους, σε δυο ρυθμίσεις. Στην ρύθμιση της χαμηλής συχνότητας, αυτά μειώνουν την ενδοτικότητά τους για καλύτερο έλεγχο του οχήματος στις στροφές και στην υψηλή συχνότητα την αυξάνουν για να προσδώσουν καλύτερα χαρακτηριστικά άνεσης.

Opel Corsa OPC 2015 : Ανταγωνισμός
Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, οι άμεσοι ανταγωνιστές του Opel Corsa OPC 2015 είναι τα δίδυμα VW Polo GTI και Audi A1 Sport 1.8 TFSI τα οποία αμφότερα αποδίδουν 192ps αλλά περισσότερη ροπή στα 32.62kg.m (ελέω υψηλότερης χωρητικότητας), τουλάχιστον στις χειροκίνητες εκδόσεις τους, αφού η επιλογή της Vw για την αυτόματη μετάδοση να είναι το ξηρού τύπου DSG 7+1 σχέσεων, συνεπάγεται μέγιστη ροπή για αυτήν την περίπτωση τα 25.48 kg.m, που είναι και η ονομαστική αντοχή του εν λόγω κιβωτίου.
 
Επίσης ανταγωνιστές από Γαλλία μεριά τα Peugeot 208 GTi και Renault Clio R.S αμφότερα με υπερπληρωμένους κινητήρες 1.6lt παρόμοιας ισχύος και το Mini Cooper S, που ωστόσο στην τρέχουσα γενιά του, έχει ανέβει κατηγορία με τον 2lt κινητήρα που διαθέτει. Φυσικά το Cooper S εξακολουθεί να υπερέχει στην ανάρτηση όντας το μοναδικό με ανεξάρτητη ανάρτηση στον οπίσθιο άξονα με τον ένα διαμήκη υστερούν βραχίονα και τους δυο ημιεγκάρσιους συνδέσμους που διαθέτει.

Συνολικά λοιπόν, ο ανταγωνισμός για το Opel Corsa OPC 2015 είναι έντονος, ωστόσο και αυτό από την μεριά του είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο. Από ότι φαίνεται, η τρέχουσα γενιά των supermini GTI είναι ιδιαίτερα ικανή και αποτελεί οπωσδήποτε πονοκέφαλο για τον δυνητικό αγοραστή η τελική επιλογή, αφού οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές.