Ανάλυση : Corvette Z06

Η Corvette παραδοσιακά αποτελεί για τους Αμερικάνους, ότι αποτελεί για τον υπόλοιπο πλανήτη μια Ferrari. Δηλαδή ένα θρυλικό ονειρικό αυτοκίνητο. Η Corvette μετράει 62 χρόνια ιστορίας και στην τρέχουσα γενιά της, αποτελεί το πιο ικανό υπεραυτοκίνητο που παράγεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Στο τρέχον άρθρο αναλύουμε την απολύτως κορυφαία Corvette παραγωγής, που ακούει στο όνομα Z06. Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

Corvette Z06 : Κινητήρας-Μετάδοση-Επιδόσεις
Ο κινητήρας της Corvette Z06, είναι πρωτίστως ένα τέρας ροπής, χρησιμοποιώντας την κλασική τεχνοτροπία των Αμερικάνων για την επίτευξή της, που είναι το δίπτυχο υψηλή χωρητικότητα και υπερπλήρωση με συμπιεστή κινούμενο εκ στροφαλοφόρου άξονος. Δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά του κινητήρα, μιας και αυτός είναι μηχανολογικά παρόμοιος με εκείνον της Cadillac CTS-V, όχημα που έχει αναλυθεί σχετικά πρόσφατα από την στήλη, συνεπώς σας παραπέμπω εκεί για βαθύτερες λεπτομέρειες επί του κινητήρα.

Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Ανάλυση της Cadillac CTS-V

Αυτό που διαφέρει στην Corvette Z06 είναι η λογιστική του αποτίμηση με την μέγιστη ισχύ να είναι στους 660ps στις 6400rpm (μέγιστο όριο περιστροφής 6600rpm) και η στρεπτική ροπή στα 89.81kg.m στις 3600rpm, εισάγοντας την Corvette Z06 σε κατηγορία σχεδόν hypercar. H παραλαβή της ισχύος υλοποιείται από τον οπίσθιο άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού το οποίο έχει οπωσδήποτε το πολύ δύσκολο έργο να διαχειριστεί κυρίως έναν χείμαρρο ροπής. Σε ότι αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, υπάρχουν δύο επιλογές. Ένα χειροκίνητο με 7+1 σχέσεις μεταδόσεως, με ηλεκτρονική εξομοίωση της τεχνικής μύτη-τακούνι για τα κατεβάσματα των ταχυτήτων και ένα κλασικό με αυτόματο με μετατροπέα ροπής 8+1 σχέσεων μεταδόσεως, το οποίο κατά την Chevrolet επιτυγχάνει ανέβασμα ταχυτήτων 80ms ταχύτερα από το διπλού συμπλέκτη PDK που χρησιμοποιείται στην Porsche 911, κάτι που αποτελεί οπωσδήποτε εντυπωσιακό ισχυρισμό.

Οι επιδόσεις της Corvette Z06 στην βέλτιστη περίπτωση που έχει επιλεχθεί το κατά προαίρεση διαθέσιμο Z07 package, είναι για το τυπικό 0-100km/h 3.8sec για το χειροκίνητο κιβώτιο και 3.4sec για το αυτόματο, νούμερα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ήταν αρκετά καλύτερα αν η παραλαβή της ισχύος ελάμβανε χώρα από όλους τους τροχούς. Για την τελική ταχύτητα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο νούμερο, ωστόσο αυτή θα πρέπει να αναμένεται να είναι τουλάχιστον στα 320km/h.

Corvette Z06 : Επιμέρους τεχνικά
Το πλαίσιο της Corvette Z06 αποτελείται από ένα χωροδικτύωμα αλουμινίου με στοιχεία μαγνησίου, ενώ υφίστανται και εξωτικά συνθετικά υλικά (ίνες άνθρακα) στο καπό καθώς και στην αποσπώμενη οροφή της coupé έκδοσης. Τα μέτρα εξοικονόμησης βάρους συνεπάγονται τελική μάζα για το coupé 1598kg και για την Convertible 1625kg. Αυτό όμως που ενδεχομένως έχει περισσότερη σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η κατανομή των μαζών, που στην περίπτωση της Z06 είναι απολύτως συμμετρική μεταξύ των αξόνων, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα στο ουδέτερο κράτημα του οχήματος.

Η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων είναι η απολύτως κορυφαία που διατίθεται τεχνικά και είναι φυσικά τα διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς, ενώ η Corvette εν γένει συνεχίζει να μην χρησιμοποιεί ελικοειδή ελατήρια, αλλά εγκάρσια φύλλα ελατηρίων από ανθρακονήματα, κάτι για το οποίο έχει επικριθεί πολλάκις στο παρελθόν, καθιστώντας την, το μοναδικό υπεραυτοκίνητο που χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνοτροπία. Οι αποσβεστήρες ωστόσο, χρησιμοποιούν την τελευταία γενιά της μαγνητοροϊκής τεχνολογίας μεταβάλλοντας συνεχώς και με σχεδόν ακαριαία απόκριση, την ενδοτικότητά τους αναλόγως των συνθηκών, εξασφαλίζοντας έτσι τηρουμένων των αναλογιών, υψηλή άνεση για υπεραυτοκίνητο και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά για χρήση σε πίστα.

Το σύστημα πέδησης είναι πανίσχυρο με το “συμβατικό” να αποτελούν αεριζόμενοι και διάτρητοι δίσκοι σε όλους τους τροχούς, διαμέτρου 371mm εμπρός και 365mm πίσω, με σιαγόνες έξι και τεσσάρων εμβόλων αντίστοιχα, ενώ διατίθεται κατά προαίρεση σύστημα κεραμικών φρένων της Brembo με δίσκους 394mm εμπρός και 388mm πίσω, κατάλληλο περισσότερο για χρήση σε πίστα παρά σε δημόσιο δρόμο, με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απαγωγής της θερμότητας που παρουσιάζουν εγγενώς τα συστήματα πέδησης του είδους, να εξασφαλίζουν ελάχιστη κόπωση και μεγάλη επαναληψιμότητα των κορυφαίων θεωρητικά δυνατοτήτων πέδησης.

Παράπλευρο όφελος στην περίπτωση των κεραμικών φρένων, είναι και η χαμηλότερη μη ανηρτημένη μάζα, κάτι που έχει πολλαπλά οφέλη στην μείωση του βάρους εν γένει αλλά και στα δυναμικά χαρακτηριστικά της Corvette Z06. Πηγαίνοντας στον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης, να πούμε ότι δεν έχουμε λογιστικά, κάποια νούμερα για τον συντελεστή οπισθέλκουσας και την μετωπική επιφάνεια του οχήματος. Ωστόσο εδώ είναι ευκαιρία να αναφερθεί το κατά προαίρεση, Z07 package το οποίο πέρα από τα κεραμικά φρένα, προσφέρει στοιχεία ενεργού αεροδυναμικής στην οπίσθια αεροτομή, κάτι που αυξάνει την κάθετη κατακόρυφη δύναμη που ασκείται στο όχημα, επιτρέποντάς του εγκάρσια επιτάχυνση 1.2 g, τιμή εξαιρετική. Φυσικά η αύξηση της κάθετης δύναμης οπωσδήποτε χειροτερεύει τον αεροδυναμικό συντελεστή, κόστος που οι μηχανικοί της Chevrolet θεώρησαν ότι άξιζε τον κόπο να αναληφθεί για τα προαναφερθέντα οφέλη. Κλείνοντας με το Z07 package, να πούμε ότι φέρνει στο όχημα και τα εξαιρετικά, σχεδόν αγωνιστικά ελαστικά της Michelin, Pilot Sport Cup 2, διαστάσεων 285/30 ZR 19 εμπρός και 335/25 ZR 20 πίσω.

Corvette Z06 : Συμπεράσματα-Ανταγωνισμός
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η τρέχουσα Z06 αποτελεί την ικανότερη Vette όλων των εποχών, ωστόσο ο ανταγωνισμός της είναι αδυσώπητος. Συνεπώς έχει να αντιμετωπίσει τα McLaren 650LT, Nissan GT-R Nismo, Ferrari 488 GTB, Porsche 911 Turbo S. Αξίζει να αναφερθεί, ότι όλοι οι προαναφερθέντες αντίπαλοι, διαθέτουν διβάθμια υπερπληρωμένους κινητήρες, ανώτερης τεχνολογικής στάθμης και παρεμφερούς ισχύος, αλλά χαμηλότερης ανάπτυξης ροπής σε απόλυτο μέγεθος ελέω χαμηλότερης χωρητικότητας, ενδεχομένως όμως με καλύτερη συμπεριφορά σε κλασματικά φορτία λόγω διβάθμιας υπερπλήρωσης.

Σε ότι αφορά τα επιμέρους τεχνικά, οι θεωρητικές προδιαγραφές της Ζ06 δεν δείχνουν κάποια σημαντική υστέρηση σε κάποιον τομέα με ένα ερωτηματικό εδώ να έχει να κάνει με τα εγκάρσια φύλλα ελατηρίων που χρησιμοποιεί, μια επιλογή οπωσδήποτε ιδιαίτερη. Σε αυτό που σίγουρα υπερτερεί πάντως η Z06, είναι στην σχέση αξίας/τιμής, όντας από φθηνότερη ως πολύ φθηνότερη από όλα τα προαναφερθέντα οχήματα.

[Πηγή : Corvette]