Στην ανάβαση Ριτσώνας με το Seat Leon Cupra 280

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 05/03/2015
Έχοντας στα χέρια μου ένα από τα ταχύτερα hot hatch στην πίστα του Nurburgring το λογικό θα ήταν να κατευθυνθώ σε μία πίστα για τη δοκιμή του. Ωστόσο αντί των Μεγάρων ή των Σερρών κατευθύνομαι προς Χαλκίδα. Αιτία; Η περίφημη διαδρομή που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και οδηγεί στο χωριό Ριτσώνα. Μία γρήγορη και απαιτητική διαδρομή που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη Μέκκα του ελληνικού πρωταθλήματος αναβάσεων συγκεντρώνοντας δεκάδες συμμετοχές και χιλιάδες κόσμου. Μάλιστα ο φετινός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου οπότε τι πιο ωραίο από το να δοκιμάσω το νέο Seat Leon Cupra 280 εκεί και να αφήσω τις πρώτες... ροδιές του 2015. 
 
 
Μέχρι να φτάσω εκεί όμως ασχολούμαι με το Seat Leon Cupra 280. Η εμφάνισή του μου αρέσει πολύ καθώς είναι σπορτίφ αλλά χωρίς υπερβολές. Τα σηματάκια Cupra, οι ζάντες των 19 ιντσών, οι κόκκινες δαγκάνες και οι δύο μπούκες στο πίσω μέρος είναι τα σημεία που ξεχωρίζουν. Τη διαφορά ωστόσο τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά κάνουν τα φώτα με τεχνολογία full Led. Στο εσωτερικό έχουμε νέο 3άκτινο δερμάτινο τιμόνι με σωστή διάμετρο και λαβή, έναν μικρό επιλογέα και τα bucket καθίσματα με επένδυση αλκαντάρας. Α! και ένα ταχύμετρο που σημαδεύει τα 300km/h… Χρησιμοποιώντας το κουμπί Cupra στο αριστερό μέρος της κεντρικής κονσόλας μπαίνω στο μενού Seat Drive Profile και επιλέγω τη ρύθμιση Comfort. Ο 2.0 TSI έχει μπει σε πιο ήπια χαρτογράφιση, το τιμόνι έχει γίνει πιο ελαφρύ και η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC πιο άνετη. Με όλα αυτά το Seat Leon Cupra 280 ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο με cruise control στα 130km/h με μέση κατανάλωση 7.5-8lt/100km, άνετα, ξεκούραστα και αρκετά αθόρυβα.
 
 
Πρώτο Ανέβασμα
Περίπου 40min αργότερα βγαίνω από την εθνική οδό και κατευθύνομαι για την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Συναντώ τη διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Ριτσώνα και στην Θήβα. Ανηφορίζοντας έρχονται εικόνες στο μυαλό μου από τα παρατεταγμένα φορτηγά και αγωνιστικά καθώς εκεί στήνεται ο χώρος των pits. Τα Pirelli PZero NeroGT που εφοδιάζεται το Seat Leon Cupra 280 της δοκιμής είναι ζεστά από το ταξίδι. Ετοιμάζομαι ψυχολογικά, τοποθετώ πιο κάθετα την πλάτη του bucket και πατώ το κουμπί Cupra. Ο κινητήρας αλλάζει χαρτογράφηση προσφέροντας πλέον ισχύ 280ps και ροπή 35.6kg.m. Η ανάρτηση περνά στην πλέον σκληρή ρύθμιση, το διαφορικό αποκτά μεγαλύτερη συμμετοχικότητα και το τιμόνι αυξημένο βάρος. Δίχως σταματημό ξεκινάω ένα σβέλτο πρώτο ανέβασμα, να πάρω μυρωδιά διαδρομής και Seat Leon Cupra 280 βεβαίως. 
 
Στρίβω την K1, μία κλειστή δεξιά στροφή και δοκιμάζω να πατήσω τέρμα το γκάζι στην έξοδο. Αναμένω υποστροφή αλλά το διαφορικό δείχνει τις προθέσεις του και την αποτελεσματικότητά του. Ακολουθεί μία ευθεία όπου οι 280ps φανερώνουν τη δύναμή τους. Ωμή και αποτελεσματική. Το ταχύμετρο καβαλά τα km/h 20-20. Η συνέχεια περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές στροφές, άλλες με ορατότητα και άλλες τυφλές, μικρές ευθείες και κάποιες καμπές. Προσεκτικά και με το ESP ενεργοποιημένο ανεβαίνω τα +4km της διαδρομής. Προσπαθώ να θυμηθώ καλά τα επικίνδυνα σημεία της, να δω τις στροφές που έχω ορατότητα. Δεν ξεχνώ ότι δεν είμαι στον αγώνα αλλά σε μία ανοιχτή για το κοινό διαδρομή. 
 
 
Φυσικά παράλληλα βγάζω τα πρώτα συμπεράσματα για το Seat Leon Cupra 280. Πολύ δύναμη αλλά κυρίως αυτό που αισθάνομαι είναι η αποτελεσματικότητά του. Ο συνδυασμός κινητήρα, κιβωτίου, κλιμάκωσης, διαφορικού και set-up δείχνει πολλά υποσχόμενος. Αναστροφή μετά τον τερματισμό, μία 4η στο κιβώτιο και κατεβαίνω χαλαρά προς την εκκίνηση αφήνοντας παράλληλα το αυτοκίνητο να ξεκουραστεί. 
 
Time2Race
Μετά το πρώτο δοκιμαστικό ανέβασμα ήρθε η ώρα να πιέσω περισσότερο. Απενεργοποιώ πλήρως το ESP (απενεργοποιείται και μερικώς) και σταματώ στη γραμμή της αφετηρίας. Ανεβάζω 5000rpm και ξεκινώ. 1η σε 2α και 3η σχέση στο κιβώτιο πριν καλά καλά την πρώτη στροφή. Κατεβάζω μία σχέση, πατώ δυνατά τα ισχυρά φρένα και ανοίγομαι όσο μου επιτρέπει η ορατότητα. Μέτριο γκάζι μέσα στη στροφή και μόλις βλέπω την έξοδο pedal to the metal. Το διαφορικό επεμβαίνει και πάλι, η ροπή περνά ιδανικά στα Pirelli και το Seat Leon Cupra 280 εκτινάσσεται. Ακολουθεί μία ευθεία όπου τα km ανεβαίνουν και πάλι εντυπωσιακά. Δυνατό φρενάρισμα ξανά πριν την Κ2, κατέβασμα σε 2η σχέση, προσπαθώ να τοποθετήσω το αμάξωμα αλλά νιώθω ότι μου το αρνείται. Στρίβω την δεξιά που έχει συνέχεια σε αριστερή. Και πάλι το διαφορικό κάνει εξαιρετική δουλειά. 
 
 
Μία ακόμα ευθεία και ακολουθεί η K3, μία κλειστή δεξιά με ορατότητα. Αποφασίζω να στρίψω καθαρά αγωνιστικά. Ανοίγομαι αριστερά, φρενάρω, 2η σχέση και ήδη φτάνω στην επόμενη αριστερή, την K4. Μία ευθεία και στρίβω μία ακόμα δεξιά, την K4α. Η διαδρομή γίνεται σχετικά επίπεδη και ακολουθούν μία ελαφριά αριστερή, η K5 και μία δεξιά πολύ πατημένη η K5α. Ένα μικρό γλίστρημα με τα τέσσερα και συνέχεια έχει η K6, μία αριστερή κλειστή φουρκέτα. Δεν έχω ορατότητα οπότε κρατιέμαι στο ρεύμα μου, υπομένω και ξαναζητώ τους 280ps στην έξοδο. Πόρωση. 
 
Η διαδρομή αρχίζει να ανηφορίζει και πάλι. Μία δεξιά ατελείωτη καμπή που αλλάζει σε αριστερή, η K7, αποτελεί ένα κομμάτι δυναμόμετρο για τον κινητήρα αλλά και τον οδηγό διότι τα km ανεβαίνουν επικίνδυνα. Στο τελείωμα της K7 βρίσκεται ίσως η πλέον φημισμένη στροφή της ανάβασης Ριτσώνας. Η K8, μία πατημένη δεξιά στην οποία ωστόσο χρειάζεσαι δυνατό φρενάρισμα και σωστή τοποθέτηση πριν τη στροφή. Το Seat Leon Cupra 280 βοηθά τα μέγιστα, το φρενάρισμα είναι σίγουρο ενώ η ανάρτηση ελέγχει ιδανικά το βάρος. Κατευθύνομαι για την K8α, μία πατημένη δεξιά καμπή που στον αγώνα οι ικανοί μπορούν να την περάσουν χωρίς να αφήσουν.
 
 
Η K9 είναι μία επικίνδυνη δεξιά στην οποία φτάνεις με πολλά km και δε βλέπεις την έξοδο. Και πάλι ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός. Δυνατά φρένα και η ώρα για την Κ10, μία κλειστή αριστερή φουρκέτα που οδηγεί στην K11. Η τελευταία θέλει πολύ σωστή γραμμή καθώς έχει δύο κορυφές με την 2η να είναι κρυμμένη μέσα στους θάμνους. Γκάζι από τη μέση της στροφής, τι ωραίο που είναι το Seat Leon Cupra 280, και ακολουθεί ένα γρήγορο “S” όπου στο αριστερό κομμάτι μπορείς να περάσεις σανίδα αλλά στο δεξί τμήμα σίγουρα χρειάζεται ένα άσε. Και ώρα βεβαίως για την K13-K14-K15. Με άλλα λόγια τη στροφή των πρωταθλητών. Μία αλληλουχία τριών αριστερών στροφών με πολλές κορυφές και δυνατότητα να περάσεις δίχως αύριο. Όχι όμως για εμένα καθώς δεν προσφέρει ορατότητα. Μία δεξιά καμπή και η γραμμή του τερματισμού. 
 
Κατέβασμα
Δεν έχουν περάσει ούτε 3min και η διαδρομή έχει ολοκληρωθεί. Η κατανάλωση έχει εκτιναχθεί στιγμιαία στα 35lt/100km. Κάνω αναστροφή και επιστρέφω σιγά σιγά στην αφετηρία αφήνοντας και πάλι το Seat Leon Cupra 280 να ξεκουραστεί. Η αδρεναλίνη ξεχειλίζει. Για αυτό έχει δημιουργηθεί το ισπανικό hot hatch και τα πήγε περίφημα. Οι σκέψεις με κατακλύζουν. Εντυπωσιακός ο κινητήρας, στροφάρει έως τις 6800rpm δίχως κόμπιασμα. Πολύ ωραίο το κιβώτιο με μικρές διαδρομές, ευνοεί τις γρήγορες αλλαγές ενώ έχει πολύ ωραία κλιμάκωση για να εκμεταλλεύεσαι τη ροπή. Αλλά το ζουμί δείχνει και είναι αλλού. Στο διαφορικό, στις αναρτήσεις και στο συνολικό τρόπο λειτουργίας. Το set-up είναι πραγματικά πολεμικό ενώ το διαφορικό επεμβαίνει όπως ακριβώς θέλεις. Το μόνο που δεν σου επιτρέπει ο συνδυασμός είναι η πρωτοποθέτηση πριν τη στροφή που ίσως θα σου κοστίσει ελαφρώς σε χρόνο αλλά θα σου δώσει ένα μικρό γελάκι. Το Seat Leon Cupra 280 έχει φτιαχτεί για να οδηγείται πολεμικά, κυνηγώντας το χρονόμετρο. I like!
 
 
Ανακεφαλαίωση
Ακολούθησαν μερικά ακόμα απολαυστικά ανεβάσματα πριν την τελική ετυμηγορία. Το Seat Leon Cupra 280 είναι σαφέστατα το καλύτερο hot hatch της κατηγορίας που πωλείται σήμερα. Τρομερά αποτελεσματικό, οδηγικά αξιοποιήσιμο ακόμα και από τον μέσο οδηγό, πολεμικό set-up και ένα διαφορικό που κάνει άριστα τη δουλειά του. Και όλα αυτά σε ένα σύνολο με τιμή δέλεαρ που το ζεις κάθε μέρα, όλη μέρα με όλη την φαμίλια σου χωρίς να κοπανιέσαι από την ανάρτηση και χωρίς να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καυσίμου (εύκολα έχεις κάτω από 10lt/100km σε μικτή χρήση). 
 
Τι του λείπει; Ίσως ένα κλικ καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι. Τι θα πρόσθετα κατά την αγορά του; Τα ακόμα πιο bucket καθίσματα και το πακέτο Sub8 με τις ελαφρωμένες ζάντες, τα μεγαλύτερα φρένα της Brembo και τα Michelin Pilot Sport Cup2. Έτσι για να είμαι έτοιμος για ρεκόρ...
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Seat Leon Cupra 280
Κυβισμός : 1984cc
Ισχύς : 280ps/6500rpm
Ροπή : 35.7kg.m/1700rpm
Βάρος : 1395kg
Εκπομπές CO2 : 154gr/km
Επιτάχυνση 0-100km : 5.9sec
Τελική Ταχύτητα : 250km/h
Κατανάλωση (μέση) : 6.6lt/100km
Διαστάσεις : 4263x1816x1459mm
 
Τα αυτοκίνητα των δοκιμών του High Octane περιποιείται η Auto Star Detailing.