Driven : Renault Twingo 1.0 SCe 70ps

Η πρώτη μας επαφή με το νέο Renault Twingo δεν μπορούσε παρά να είναι θετική. Η εξωτερική του εμφάνιση ελκύει τα βλέμματα, μαζί με το έντονο χρώμα του αυτοκινήτου της δοκιμής, τις ζάντες 16 ιντσών και την διακριτική αεροτομή στο πίσω τμήμα. Οι γραμμές του είναι καθαρές μα συνάμα μοντέρνες και σε συνδυασμό με τα προαιρετικά αυτοκόλλητα σε στυλ καρό σημαίας δημιουργείται ένα ιδιαίτερα ευχάριστο, στο μάτι, σύνολο. Τα φώτα ημέρας τύπου led, ο διχρωματισμός στους καθρέπτες και τα μαύρα πλαστικά τμήματα πάνω από τα μαρσπιέ ολοκληρώνουν την σπορτίφ εμφάνιση του μοντέλου.
 
Ο εσωτερικός διάκοσμος του Renault Twingo συμβαδίζει με την εξωτερική του εμφάνιση. Η εναλλαγή χρωμάτων ανάλογα με την έκδοση ζωηρεύει το σαλόνι που πλαισιώνεται από τα τύπου bucket, εξαιρετικής στήριξης καθίσματα. Οι αποθηκευτικοί χώροι πολλοί και με μεγάλη χωρητικότητα με εξαίρεση την απουσία ποτηροθηκών σε πιο ευέλικτο σημείο. Η κεντρική κονσόλα αποτελείται από πλαστικά πολύ καλής συναρμογής και ποιότητας για τα δεδομένα της κατηγορίας ενώ η δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι θα μπορούσαμε να πούμε πως δίνει και ένα τόνο πολυτέλειας. 
 
 
Η εργονομία κινείται σε πολύ καλά επίπεδα ωστόσο η θέση για το κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να είναι διαφορετική καθώς περιορίζει την πρόσβαση σε κουμπιά πολυμέσων. Οι χώροι κρίνονται επαρκείς για τους επιβάτες, παρόλα αυτά ο χώρος των αποσκευών των 188lt δεν απογοητεύει μεν, υπολείπεται του ανταγωνισμού δε.
 
Στο οδηγικό κομμάτι το νέο «μικρό» της γαλλικής εταιρείας εντυπωσιάζει. Η συνεργασία με την Daimler και το Smart δίνει νέα πνοή στο γαλλικό μοντέλο. Ο 3κύλινδρος κινητήρας των 999cc και 70ps είναι ίδιος με αυτόν που τοποθετείται στο νέο Smart. Δεν στερείται δύναμης, τηρουμένων των αναλογιών, ενώ δεν θα αποτρέψει και τον ιδιοκτήτη του από μία εξόρμηση. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή και στην καμπίνα των επιβατών μεταφέρεται λίγος θόρυβος παρά τις ζάντες των 16 ιντσών. 
 
 
Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει μακριές διαδρομές μεν αλλά προσφέρει εξαιρετικό «κούμπωμα» κάτι που μας αφήνει θετική γεύση. Το τιμόνι είναι άμεσο, δίνει σωστή πληροφόρηση για την διεύθυνση των τροχών και οι 3,9 στροφές (από άκρη έως άκρη) του δίνουν ένα «συν», ωστόσο θα θέλαμε να ήταν λίγο πιο βαρύ για το ιδανικό. Τα φρένα του Renault Twingo μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς την απόδοσή τους, ωστόσο το πεντάλ αφήνει γλυκόπικρη γεύση καθώς δεν δίνει τη σωστή πληροφόρηση στον οδηγό. 
 
Το πλαίσιο και η ανάρτηση βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο για ένα αυτοκίνητο «πόλης». Η ρύθμιση της ανάρτησης κατά τη γνώμη μας κυμαίνεται στην απόλυτη ισορροπία, όσο σκληρό πρέπει μα ταυτόχρονα δεν κουράζει στην καθημερινή χρήση. Τα πλαίσιο δίνει την εντύπωση πως θα άντεχε μεγαλύτερη ιπποδύναμη και το μοντέλο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 900cc με τους 90ps δείχνει να μας επιβεβαιώνει. 
 
Σε υψηλές ταχύτητες κατά την δοκιμή μας το Renault Twingo τα κατάφερε περίφημα, χωρίς να γέρνει και χωρίς να παρασύρεται από ανέμους ωστόσο οι πίσω επιβάτες σίγουρα θα παραπονεθούν εξαιτίας του αυξημένου θορύβου από τον κινητήρα που είναι τοποθετημένος πίσω. Όσον αφορά την κατανάλωση τα καταφέρνει εξίσου καλά; Μάλλον όχι. Αν και η γαλλική φίρμα ανακοινώνει μικτό κύκλο 4.3lt/100km το Twingo στα χέρια μας «έγραψε» σταθερά πάνω από 7lt/100km φτάνοντας έως και τα 8lt/100km σε υψηλές ταχύτητες. Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό που τα καταφέρνει σαφώς καλύτερα. Ίσως η επιλογή ενός αυτόματου κιβωτίου να βοηθούσε προς το καλύτερο το Twingo.
 
 
Η Renault έχει εφοδιάσει το νέο της «μικρό» με πολλά τεχνολογικά καλούδια. Ένα από αυτά είναι το σύστημα start&stop. Δίχως αμφιβολία, βοηθά στο να μην…εκτοξευθεί η κατανάλωση σε ώρες αιχμής ωστόσο το μεγαλύτερο «προσόν» του είναι ότι σταματάει το έντονο «κροτάλισμα» του τρικύλινδρου κινητήρα που μετά από ένα σημείο γίνεται κουραστικός στην καμπίνα των επιβατών. Επίσης, το σύστημα ενεργού υποβοήθησης λωρίδας προειδοποιεί σε περίπτωση παρέκκλισης από τη λωρίδα κίνησης του οχήματος. Το ESP του μοντέλου επεμβαίνει αρκετά σε περίπτωση που πιέσετε έστω και λίγο ενώ το ABS και το Hill Hold Assist συμπληρώνουν την ηλεκτρονική υποβοήθηση του μοντέλου. Στα «πλην» των τεχνολογιών το Shift Indicator στα κοντέρ όπου φαίνεται να μην είναι σωστά ρυθμισμένο. Οι προτάσεις του συστήματος για αλλαγή ταχύτητας είτε θα «κρεμάσουν» το αυτοκίνητο όσον αφορά την επιτάχυνση είτε θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο κιβώτιο καθώς προτείνει «κατέβασμα» σχέσης σε αυτοκινητόδρομο!
 
Συμπερασματικά, το νέο Renault Twingo μας αφήνει με θετικό πρόσημο στο τέλος της ημέρας. Είναι ένα αυτοκίνητο που συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα στοιχεία που αναζητά ένας υποψήφιος αγοραστής και κερδίζει με τη δυναμική του εξωτερική εμφάνιση. Το ζήτημα της κατανάλωσης όμως δυσκολεύει την κατάκτηση της κορυφής για το γαλλικό μοντέλο καθώς αποτελεί καίριο ζήτημα για τις μετακινήσεις εντός πόλης. Το νέο Renault Twingo βρίσκεται ανάμεσά μας και μπορεί κάποιος να το αποκτήσει από 10,230€ χωρίς όφελος απόσυρσης.
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Renault Twingo 1.0 SCe 70ps
Κυβισμός : 999cc
Ισχύς : 70ps/6000rpm 
Ροπή : 9.2kg.m/2850rpm
Βάρος : 865kg
Εκπομπές CO2 : 95gr/km
Επιτάχυνση 0-100km/h : 14.5sec
Τελική Ταχύτητα : 151km/h
Κατανάλωση (μέση) : 4.2lt/100km
Διαστάσεις : 3595x1646x1554mm
 
Τα αυτοκίνητα των δοκιμών του High Octane περιποιείται η Auto Star Detailing.