Απολαυστική η BMW M3 στο Mission Impossible! (+video)

Οι σκηνές καταδίωξης και δράσης στις παραγωγές του Hollywood αποτελούν για τους petrolhead αυτού του πλανήτη ξεχωριστό κεφάλαιο και ένα πειστικό όχημα δίνει όπως και να το κάνουμε άλλη χάρη σε οποιοδήποτε ευφάνταστο ακροβατικό σκέφτονται οι σκηνοθέτες. 
 
Για την νέα ταινία της σειράς Mission Impossible που τιτλοφορείται Rogue Nation λοιπόν το αυτοκίνητο που ανέλαβε χρέη πρωταγωνιστή και αναμφίβολα αποδείχτηκε αρκούντως πειστικό ήταν η νέα BMW M3
 
Για την ακρίβεια η συμβολή της BMW στην προβολή της ταινίας αγγίζει τα επίπεδα της… συμπαραγωγής μιας και η βαυαρική φίρμα έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο στο φετινό Mission Impossible και δεν το κρύβει. Ήταν ο μοναδικός χορήγος στην πρεμιέρα της ταινίας στη Βιέννη και όπως και σε άλλες χώρες έτσι και στην Ελλάδα διοργάνωσε ειδική προβολή του Mission Impossible: Rogue Nation για τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου. 
 
Ως εκ τούτου πήραμε γερή δόση κινηματογραφικής αδρεναλίνης και δράσης σε σκηνές καταδίωξης που εντάσσονται χωρίς δεύτερη σκέψη ανάμεσα στις κλασσικές του κινηματογράφου για διάφορους λόγους. Οι σημαντικότεροι εξ αυτών είναι η ευρηματικότητα στα ακροβατικά κόλπα με το αυτοκίνητο και η… μανία του Tom Cruise να συμμετέχει σε αυτές. 
 
O Αμερικανός star γνωστός (σε ορισμένους τουλάχιστον) για τις οδηγικές ικανότητές του οδήγησε την BMW M3 στους στενούς δρόμους του Μαρακές απολαμβάνοντας τις δυνατότητές της να… πλασάρεται τέλεια με το πίσω μέρος και να επιταχύνει είτε κατεβαίνοντας σκάλες, είτε σπάζοντας πόρτες με την όπισθεν. Βεβαίως όπως αρμόσει σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε μια, ούτε δύο ήταν οι BMW M3 που καταστράφηκαν, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα διότι η επικοινωνιακή πολιτική της BMW πλέον περιγράφεται συνοπτικά στο, "προσφέρουμε δράση και θέαμα χωρίς να επικεντρωνόμαστε με κοντινά πλάνα και αναφορές στο λογότυπο ή το όνομα της εταιρείας". 
 
Εκτός από την BMW M3 ωστόσο, στην ταινία, εμφανίζεται ένα σεβαστό κομμάτι της γκάμας της BMW. Αντίστοιχο τηλεοπτικό χρόνο με την M3 απολαμβάνουν μερικές μοτοσυκλέτες BMW S1000 RR που συνδράμουν αποτελεσματικά στις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης. Παράλληλα εμπρός από τις οθόνες περνούν η BMW X5 xDrive 40e, η BMW 340i, η BMW Σειρά 6 cabrio και φυσικά η νέα BMW Σειρά 7 που κάνει ουσιαστικά και ντεμπούτο. 
 
Όσο για την ταινία; Ας σταθούμε στο γεγονός πως για ορισμένους που δεν παρακολουθούμε τα κινηματογραφικά δρώμενα με πάθος μας συστήθηκε η Σουηδοβρετανή Rebecca Ferguson ως μια μυστηριώδης πράκτορας που οδηγάει χωρίς αύριο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, βαράει τους κακούς, διαθέτει άριστο σημάδι με πιστόλι αλλά και όπλο και έχει μπλέ μάτια και καστανό μαλλί!