Driven : Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel

Το Mitsubishi ASX βρίσκεται στην ελληνική αγορά την τελευταία 6ετία αποτελώντας ένα πολύ αξιόλογο crossover σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. Η γκάμα περιελάμβανε κινητήρα βενζίνης στα 1.6lt καθώς και έναν πολύ αποδοτικό πετρελαίου στα 1.8lt. Ωστόσο η εξέλιξη είναι συνεχής όπως βεβαίως και οι ισχύουσες προδιαγραφές ρύπων, έτσι ο 1.8 πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο ολοκαίνουργιος 1.6 Di-D
 
Ο νέος 1.6 Di-D της Mitsubishi λοιπόν έχει χωρητικότητα 1560cc, είναι φυσικά 4κύλινδρος ενώ το μπλοκ του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Ο υπερτροφοδότης είναι μεταβλητής γεωμετρίας ενώ σε αντίθεση με τον 1.8 δεν διαθέτει αντικραδασμικό άξονα. Αποδίδει ισχύ 115ps στις 3600rpm με τα αποθέματα ροπής να κυμαίνονται στα 27.4kg.m στις 1750rpm ενώ υπάρχει και δυνατότητα overboost στα 28.5kg.m. Για τη μετάδοση της κίνησης δημιουργήθηκε ένα καινούργιο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο το οποίο κατανέμει τη ροπή είτε στους δύο είτε στους τέσσερις τροχούς. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα η μέση κατανάλωση του Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel κυμαίνεται στα 6.1lt/100km και οι εκπομπές ρύπων CO2 στα 119gr/km.  
 
 
Εκτός κινητήρα και κιβωτίου το Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel έχει και μερικές επιμέρους επεμβάσεις. Οι εξωτερικές αλλαγές εντοπίζονται στις ζάντες 18 ιντσών των εκδόσεων Intense Plus Panorama. Στο εσωτερικό έχουμε νέο 3άκτινο τιμόνι με μεταλλικές λεπτομέρειες και γυαλιστερό χρώμα, κεντρικό καθρέπτη με αυτόματο υποφωτισμό ενώ τέλος υπάρχουν διαφορετικές επενδύσεις σε ταμπλό και καθίσματα. 
 
Πως συμπεριφέρεται όμως στην πράξη το Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel; Ο νέος κινητήρας είναι σαφέστατα πιο ήσυχος από τον 1.8 και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε διαφόρους τομείς της λειτουργίας του. Γενικότερα θα τον έλεγες πιο... πράο από τον προηγούμενο μιας και μπορεί να είναι ελαστικότερος χαμηλά αλλά η σύντομη σε διάρκεια εκρηκτικότητά του σε αφήνει λίγο με τη γλύκα. 
 
Δεν μπορεί να πει κανείς πως μένει ανικανοποίητος ωστόσο! Ούτως ή άλλως γνωρίζεις πως οδηγείς ένα μεγάλο και ψηλό όχημα και οι όποιες “ταρζανιές” δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένες. Επίσης η κύλιση του Mitusbishi ASX και η... lounge διάθεση στην οποία σε υποβάλει όταν καθίσεις στη θέση του οδηγού μάλλον σε αφήνουν να απολαύσεις τη διαδρομή παρά να κινηθείς στα όριά του. 
 
Σε αυτά μπορείς να κινηθείς εκτός δρόμου, όπου το Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel στην τετρακίνητη έκδοσή του και με τον κατάλληλο εξοπλισμό κυρίως σε ελαστικά δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να είναι ξένοιαστος στην αστική μετακίνηση και περιπετειώδης στις έκδρομές του. 
 
 
 
Μοναδικός συμβιβασμός που θα χρειαστεί να κάνει κάποιος όταν αποφασίσει να κινηθεί σε πιο extreme συνθήκες είναι ασφαλώς η κατανάλωση που επηρεάζεται όπως είναι φυσικό από τη χρήση της τετρακίνησης. Όμως στον συγκεκριμένο τομέα το Mitsubishi ASX παρουσίαζει μια επίσης ιδιαίτερη ελαστικότητα καθώς με την ίδια ευκολία που κινείσαι στα 5.5lt/100km για παράδειγμα όταν διαχειρίζεσαι όπως πρέπει τη διαθέσιμη ροπή, το ίδιο εύκολα μπορείς να δεις το δείκτη του οχήματος να εκτοξεύεται στα 9.5lt αν μπλέξεις στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας. 
 
Συνολικά το Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel παραμένει ανάμεσα στις πρώτες επιλογές για οχήματα που συνδυάζουν αποδοτική λειτουργία εντός και εκτός δρόμου. Η αλλαγή του κινητήρα δεν χάλασε κάτι από τη συνταγή της επιτυχίας της προηγούμενης γενιάς και έστω και αν δεν πρόσθεσε, οι επιμέρους αλλαγές στο αυτοκίνητο το καθιστούν πιο συμπαθητικό και πιο... εύπεπτο ακόμη και σε πελάτες που δεν το έβλεπαν ποτέ λόγω “σπαρτιάτικου” εσωτερικού. Εξάλλου στην εποχή μας η ουσία επιστρέφει στις υψηλές θέσεις των προτεραιοτήτων μας και η... χλιδή μας αποχαιρετά όλο και περισσότερο. 
 
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Mitsubishi ASX 1.6 Di-D Diesel
Κυβισμός : 1560cc
Ισχύς : 115ps/3600rpm
Ροπή : 27.4kg.m/1750rpm
Βάρος : 1420kg
Εκπομπές CO2 : 119/km
Επιτάχυνση 0-100km : 11.5sec
Τελική Ταχύτητα : 180km/h
Κατανάλωση (μέση) : 5lt/100km
Διαστάσεις : 4295x1770x1615mm
 
Τα αυτοκίνητα των δοκιμών του High Octane περιποιείται η Auto Star Detailing.