"Βαριές κουβέντες" για το Ράλι Ακρόπολις!

Για να είμαι, ευθύς εξαρχής, ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει και πάρα πολύ που θα γίνεται το Ράλι Ακρόπολις. Φέτος θα γίνει στη Λαμία όπως μας ενημέρωσε η ΟΜΑΕ έπειτα από τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας και του Στρατου Φωτεινέλη, αλλά αυτό για εμάς ως θεατές που εδρεύουμε μακριά από το κέντρο του αγώνα, ούτως ή άλλως, αλλάζει μόνο τον προγραμματισμό, τα έξοδα κατά ένα ποσοστό και τις ημέρες που θα διαθέσουμε.
 
Στοιχεία σημαντικά δεν αντιλέγω, ατομικά όμως για τον καθένα ξεχωριστά. Πόσο μας βολεύει δηλαδή το ένα ή πόσο μας βολεύει το άλλο. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει με το Ράλι Ακρόπολις (και ασφαλώς και με πολλά άλλα πράγματα στη χώρα μας) είναι το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται κάποια πράγματα για το συνολικό καλό.
 
Για παράδειγμα κάποιοι συνεργάζονταν καλύτερα με τις επιχειρήσεις της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής και δεν ήθελαν τη μετακόμιση στο Λουτράκι, τώρα φυσικά υπάρχουν άλλοι που βολεύτηκαν στο Λουτράκι και δεν θέλουν τη Λαμία. Όλα είναι σχετικά και υποκειμενικά, όμως το ότι ο αγώνας πρέπει να είναι βιώσιμος, ασφαλής, ενδιοαφέρων και γενικότερα αυτό που λέμε απλώς καλώς οφείλουμε να είναι αντικειμενικό.
 
Κατά συνέπεια δεν συμφωνώ και πολύ με τους τίτλους «Το Ακρόπολις επιστρέφει στο σπίτι του», γιατί το σπίτι του είναι η Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως όπου και αν γίνεται, όσοι το απολαμβάναμε στο Λουτράκι, θα το απολαύσουμε και στη Λαμία ή κάπου αλλού, αν μπορούμε να πάμε και να το ζήσουμε από κοντά.
 
Στην εποχή μας οι λόγοι που καθορίζουν το που θα γίνονται οι αγώνες, ποιοι θα τους κάνουν, πότε και πως, είναι πολύ διαφορετικοί από τις έδρες, τα πάθη, τα ήθη και τα έθιμα. Είναι οικονομικοί και αυτό είναι εμφανές εδώ και πολλά χρόνια με τις αλλαγές που γίνονται σε ολόκληρα πρωταθλήματα και όχι μόνο στον ελληνικό αγώνα.
 
Ως εκ τούτου αν το καλό του αγώνα συνδυάζεται με μια μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη ας πούμε δεν έχω αντίρρηση. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η Λαμία δεν είναι καλή λύση. Προφανώς είναι η καλύτερη δυνατή στην  εποχή μας και αυτό για διάφορους λόγους.
 
Πρώτα από όλα γιατί το Club Hotel Casino Loutraki σταμάτησε να υποστηρίζει τον αγώνα. Μια υποστήριξη που πριν από έξι χρόνια ήταν ίσως ο καλύτερος λόγος για την τότε μετακίνηση στο Λουτράκι.
 
Επιπλέον υπάρχει ο κόσμος της Στερεάς Ελλάδας μια περιφέρειας μεγάλης και ζωντανής και ποσοτικώς αλλά και ποιοτικώς. Αυτός ο κόσμος θέλει τον αγώνα πολύ, γιατί τον είχε λατρέψει στο παρελθόν και μοιάζει δεδομένο πως θα τον αγκαλιάσει με μοναδικό αστερίσκο το κατά πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες για τους ανθρώπους μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια.
 
Τέλος είναι και το γεγονός των ειδικών. Εξαιρετικές, όμορφες, κλασσικές Ακροπολικές αλλά σας είπα αυτά είναι λεπτομέρειες. Το κύριο είναι πως υπάρχουν χωμάτινες ειδικές αποδεκτές για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αξιοπρεπείς για να προσφέρουμε ένα καλό motorsport προϊόν σε όσους το τιμήσουν με την παρουσία τους.
 
 

Δώσαμε μάχη και τα καταφέραμε. Το Ράλλυ Ακρόπολις, έπειτα από 10 χρόνια, επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, στην Στερεά Ελλάδα...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Bakoyannis στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016
 
Το κυριότερο βέβαια έρχεται από το Facebook κατά την προσωπική μου άποψη και είναι η ανάρτηση του Περιφερειάρχη για το Ράλι Ακρόπολις. Ανάμεσα στα λόγια πολιτικών που έγραψε όπως το βαρύγδουπο «Δώσαμε μάχη και τα καταφέραμε», είπε και κάτι πιο ουσιαστικό. «Χρηματοδοτούμε» τον αγώνα λέει και είναι μια ευθεία παραδοχή προς τον λαό ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τον αγώνα, κάτι που στο παρελθόν, όσο θυμάμαι, δεν έχει ξαναγίνει ακόμη και τις χρονιές που όντως η Πολιτεία χρηματοδότησε το Ακρόπολις. Το αυτό ισχύει και για το Δήμο Λαμίας φυσικά όμως οι Δήμοι δυστυχώς ούτε να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μπορούν, ούτε και έχουν γυρίσει την πλάτη ποτέ, είτε μιλάμε για το Δήμο Λουτρακίου, είτε για το Δήμο Λαμίας, είτε για τους Δήμους που απλώς φιλοξενούν ειδικές.
 
Μακάρι αυτή η υπόσχεση του κ. Μπακογιάννη να τηρηθεί γιατί είναι πιο σημαντική από ποτέ στις ημέρες μας και μακάρι όλοι όσοι θεωρούν τη Λαμία «σπίτι» του Ακρόπολις να το δείξουν και εμπράκτως και όχι να… λακίσουν αν παρουσιαστεί κάποια δυσκολία.