Παράνομη η Αudi στο WEC - Έχασε τη νίκη

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 18/04/2016
Παράνομη κατά τον τεχνικό έλεγχο μετά τον αγώνα στο Silverstone βρέθηκε η ομάδα της Audi και το #7 R18 e-tron quattro με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον αγώνα και να χάσει τη νίκη.
 
Το #7 Audi R18 e-tron quattro που οδήγησαν οι Andre Lotterer, Benoit Treluyer και Marcel Fassler αποκλείστηκε από τον αγώνα καθώς σύμφωνα με το άρθρο 3.5.6 Α3 του κανονισμού της κατηγορίας LMP1 ήταν παράνομη. 
 
Η τεχνική παρατυπία έχει να κάνει με το πάτωμα του #7 Audi R18 e-tron quattro το οποίο δεν είχε το προβλεπόμενο πάχος. Η Audi προσπάθησε να εξηγήσει την παρατυπία αναφέροντας ότι υπήρξε υπερβολική φθορά λόγω του αγώνα αλλά οι αγωνιδίκες δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της γερμανικής ομάδας. Καμία ένσταση επί της απόφασης δεν κατέθεσε η Audi. 
 
Έτσι η νίκη στις 6 ώρες του Silverstone, πρώτο γύρο του πρωταθλήματος WEC, πέρασε στα χέρια της #2 Porsche 919 Hybrid των Neel Jani, Romain Dumas και Marc με την #6 Toyota TS050 Hybrid των Mike Conway, Stephane Sarrazin και Kamui Kobayashi να ανεβαίνει στη 2η θέση του βάθρου.

[Πηγή : FIA WEC]