Μια στις τρεις αντλίες στα πρατήρια κλέβει τους καταναλωτές

Μια στις τρεις αντλίες στα πρατήρια βενζίνης βάζει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνει ο καταναλωτής σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που διεξήγαγε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με το «μυστικό αυτοκίνητο».
 
Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας τον Ιούνιο πραγματοποίησε μετρήσεις σε πρατήρια με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου» το οποίο είναι εφοδιασμένο με κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ και μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που εισρέουν στο ρεζερβουάρ από τις αντλίες. 
 
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιούνταν και παλαιότερα ωστόσο είχε εμφανίσει βλάβη και παρέμενε ανεπισκεύαστο. Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Θεοδώρας Τζάκρη, έδωσε την εντολή να επισκευαστεί και από τα τέλη του Μαΐου βρίσκεται σε κανονική λειτουργία. Έτσι η Διεύθυνση Μετρολογίας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία έχουν καταστρώσει τα δρομολόγια ελέγχων τα οποία είναι βάση και των σχετικών καταγγελιών από τους καταναλωτές. 
 
Οι έλεγχοι του τελευταίου μήνα που απέδειξαν ότι μία στις τρεις αντλίες κλέβουν τον καταναλωτή σε ποσοστό 5% - 11% έγιναν σε πρατήρια στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια. Με αυτά τα ποσοστά κλοπής στα 50lt αμόλυβδης με τιμή 1.43€/lt ο οδηγός έχανε από 3.5€ έως και 8€.