Νέα Bilstein ανάρτηση για την Porsche 911 (993)

Η Bilstein παρουσίασε τα βελτιωμένα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης για την τελευταία αερόψυκτη Porsche 911 (993), η οποία κατασκευαζόταν μεταξύ 1993 και 1998. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο κατασκευαστής αναρτήσεων εξασφαλίζει την συνεχόμενη παροχή σημαντικών ανταλλακτικών. 
 
Το Τμήμα Ειδικών Αιτημάτων Πελατών της Bilstein έχει συμβάλει με την πείρα του σε ιστορικά μοντέλα της Porsche, δεδομένου ότι η εταιρία εξοπλίζει μοντέλα τύπου 993 RS. Τώρα παρουσιάζουν στην αγορά μια λύση για αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης τα οποία είναι κατάλληλα για όλες τις παραλλαγές της σειράς και θα παρέχουν στην τελευταία αερόψυκτη 911 την καλύτερη δυνατή οδική συμπεριφορά κάτι που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Nordschleife.
 
Η λέξη κλειδί είναι μονοσωλήνια Upside-Down τεχνολογία: Η McPherson κατασκευή στον εμπρόσθιο άξονα της 993, καθοδηγεί τους τροχούς και λόγω του σχεδιασμού της μπορεί, να προκαλέσει σημαντικές πλευρικές δυνάμεις κατά την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων στις στροφές. Σαν διορθωτικά μέτρα οι ειδικοί της Bilstein κατά μια έννοια, έχουν γυρίσει το γόνατο. Η ράβδος του εμβόλου στηρίζεται στο εσωτερικό του αμορτισέρ. Στον πίσω άξονα τα διπλά ψαλίδια καθοδηγούν τους τροχούς ανακουφίζοντας τα αμορτισέρ από τυχών πλευρικές δυνάμεις. 
 
Ένα άλλο πλεονέκτημα της κατασκευής του αμορτισέρ ως μονοσωλήνιο, κάτι το οποίο είναι διαδεδομένο στους αγώνες, είναι ότι ο θάλαμος του αμορτισέρ χωρίζεται από τον αέρα μ΄ ένα ατσάλινο περίβλημα πάχους 2 χιλιοστών και η ψύξη  είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Αυτό σε συνδυασμό με την υψηλή πίεση αερίου μέχρι 35 bar, αποτρέπει αποτελεσματικά την τάση του λαδιού του αμορτισέρ να μετατρέπεται σε αφρό (σπηλαίωση). 
 
Η Bilstein έχει αξιοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες και διαδικασίες, οι οποίες παλαιότερα χρησιμοποιούνταν μόνο στους αγώνες. Επιπλέον, τα μονοσωλήνια αμορτισέρ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Από έρευνά της Bilstein έχει διαπιστωθεί ότι τα χαρακτηριστικά των αμορτισέρ θα πρέπει να παραμένουν σταθερά για αρκετά χρόνια. 

[Πηγή : Bilstein]