Εντυπωσιακό το Renault Trezor

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 04/10/2016
Με βασικό μέσο το πρωτότυπο Trezor, η Renault δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας του αυτοκινήτου.       
 
Στο εντυπωσιακό concept Renault Trezor που παρουσίασε στο σαλόνι του Παρισιού η γαλλική φίρμα συνδυάζει μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών με μια νέα σχεδιαστική γλώσσα την οποία θα συναντήσουμε σε αρκετά από τα μελλοντικά της μοντέλα.
 
Τεχνολογικά ωστόσο το Renault Trezor ξεχωρίζει καθώς ενσωματώνει την τεχνολογία του αμιγώς ηλεκτρικού ZOE Z.E. 40 ενώ επιπρόσθετα διαθέτει μονάδα παραγωγής ισχύος η οποία προέρχεται από το μονοθέσιο της Formula-e όπου η Renault είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 
 
Ένα ακόμα σύστημα που ξεχωρίζει στο Renault Trezor είναι το σύστημα multisense το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παραμετροποιήσει τις λειτουργίες του αυτοκινήτου (χαρακτηριστικά κινητήρα, ανάρτησης, συστήματος διεύθυνσης, φωτισμού κτλ.) ώστε να ανταποκρίνονται με τον ιδανικό τρόπο στις προτιμήσεις του. 
 
Από την F1 και γενικά το motorsport η Renault ενσωματώνει ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία τα οποία επιτρέπουν στο Trezor να έχει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Οι ειδικές περσίδες στο καπό ανοίγουν και κλείνουν σύμφωνα με τις ανάγκες ψύξης του οχήματος εξασφαλίζοντας την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση.