Driven : Seat Ateca (+video)

Το πρώτο SUV της Seat ήταν δεδομένο πως θα «ξεσήκωνε» όλο το database του ομίλου VW και θα βασιζόταν στο Tiguan καθώς στην εποχή μας δεν ωφελεί κανέναν να ξεκινάει από το μηδέν. Πόσο μάλλον τη Seat που ως μέλος του ομίλου διαθέτει την πολυτέλεια να απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό, με λιγότερα χρήματα προς επένδυση μεν αλλά μεγαλύτερο… φανατισμό στις επιλογές του. 
 
Κάπως έτσι το Seat Ateca εισάγει τη φίρμα στον κόσμο των SUV και συγκεκριμένα των C-SUV που είναι τα μεσαία οχήματα ελεύθερου χρόνου και συνοδεύεται από προσδοκίες. Προσδοκίες που ενισχύονται από το γεγονός πως το SUV της Seat διαθέτει όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που βρίσκει κανείς και στο Tiguan, σε ένα πιο ιοκονομικό πακέτο και με τον επενδυτη- αγοραστή να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ακόμη και 1.0lt κινητήρα. 
 
 
Τώρα θα αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ένα μεσαίο SUV να μπορεί να κινηθεί από τον 1.0 lt. Μπορεί και παραμπορεί που θα έλεγε και ο… γιος μου! Αυτό χάρη στη δραματική μείωση του βάρους που έχει υποστεί το αυτοκίνητο, ώστε να ξεπερνά ελάχιστα τα 1.280 kg (με τον 1.0 lt κινητήρα) και χάρη βεβαίως στη ροπή του μικρού κινητήριου συνόλου μιας και τα 20,2 kg.m δεν σε αφήνουν κάπου ανικανοποίητο. 
 
Ασφαλώς για τη Seat το Ateca είναι ένα εξελιγμένο αστικό SUV και αυτό λέει πολλά γιατί το επίκεντρο δεν είναι η κίνηση εκτός δρόμου, όμως ο σχεδιασμός και η προσέγγιση της κατασκευής συνολικά σου επιτρέπουν να μη διστάσεις όταν βρεθεί μπροστά σου ο χωματόδρομος. 
 
Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά μπορεί κανείς να τοποθετήσει τους πολύ καλούς χώρους καθώς τέσσερις ενήλικες βολεύονται επαρκώς και το ίδιο και οι αποσκευές τους σε μια προσπάθεια που έγινε από τη Seat να πιάσει σε αυτόν τον τομέα τον πρωτοπόρο της κατηγορίας, το Nissan Qashqai. Δεν πλησίασε ωστόσο στους εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης μιας και λόγω μεγέθους κυρίως των διαθέσιμων επιφανειών και τσεπών τα μικροαντικείμενα βολεύονται δύσκολα. 
 
 
Τέλος χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και το τελευταίο που ενδιαφέρει, αξίζει κανείς να ασχοληθεί και με την οδική συμπεριφορά του Seat Ateca. Το βάρος παίζει και εδώ το ρόλο του φυσικά και συμπληρώνεται από την ασφάλεια που εμπνέουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και την αποτελεσματικότητα του εμπρός συστήματος, ώστε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να μπορεί ο οδηγός να κινηθεί σβέλτα, όσο του επιτρέπει ο κινητήρας και άνετα όσο του επιτρέπει ο εξοπλισμός. 
 
Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό γιατί οι ζάντες 18 και 19 ιντσών σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο αναμφίβολα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή σε επίπεδα άνεσης και ξεκούραστης οδήγησης, όμως αυτά είναι γούστα. 
 
Συνολικά η Seat φιλοδοξεί πολλά με το Seat Ateca. Είναι θετικό πως στοχεύει το 80% των πωλήσεων του Qashqai, πράγμα όμως που ανεβάζει αυτομάτως τον πήχη και δημιουργεί σκόπελους που πρέπει κανείς να μοχθήσει για να ξεπεράσει. Η τιμολογιακή πολιτική είναι ο αντισταθμιστικός παράγοντας σε αυτό, δεδομένοων των 19.950€ της έκδοσης των 1.0lt, όσο και το γεγονός πως η Seat με το Ateca προσφέρει (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον όμιλο) πλήρες το πακέτο εξοπλιστικών βοηθημάτων που διαθέτει και η VW στο Tiguan.