Με Ford Fiesta WRC ο Ogier το 2017

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2001 έχουμε μεταγραφή πρωταθλητή στο WRC και αυτό αναμφίβολα συνιστά μια είδηση μεγάλου μεγέθους τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για τον Sebastien Ogier. Πολύ δε περισσότερο για την Ford καθώς ο Malcolm Wilson περίμενε περισσότερο από μια δεκαετία ώστε να έχει στην ομάδα του έναν πρωταθλητή αλλά κυρίως έναν επίδοξο πρωταθλητή. 
 
Όλα αυτά θα συμβούν το 2017 καθώς η συμφωνία του Γάλλου, 4 φορές πρωταθλητή του WRC, Sebastien Ogier με την M-Sport είναι επίσημη και οι δύο πλευρές δείχνουν απολύτως ικανοποιημένες. 
 
«Θα υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά σίγουρα ανυπομονούμε να ξεκινήσει. Νέο αυτοκίνητο και νέα ομάδα για εμάς και σίγουρα αυτό είναι συναρπαστικό», είπε ο Ogier ο οποίος μαζί με τον Julien Ingrassia δοκίμασε πριν μερικές ημέρες το νέο Ford Fiesta WRC και προφανώς κατέληξε στο ότι αυτό είναι η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. 
 
Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει τις δοκιμές ως οδηγός της ομάδας και αυτό από μόνο του οριοθετεί την τελική ευθεία ενόψει του Rally Monte Carlo με το οποίο ξεκινά η φετινή χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Ogier πρίν το Fiesta δοκίμασε και το Toyota Yaris WRC με το οποίο οι φήμες λένε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος, ενώ η Citroen είχε ήδη «κλείσει την πόρτα» λόγω budget και η Hyundai είχε ήδη ολοκληρώσει τη σύνθεσή της. 
 
Από την άλλη πλευρά ο Malcolm Wilson δεν μπόρεσε να κρύψει τη θέλησή του να φέρει στην ομάδα τον Ogier και αφού τα κατάφερε δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Πάμε στο Rally Monte Carlo με το νούμερο 1 στις πόρτες του Ford Fiesta WRC και τη δυνατότερη ομάδα που είχαμε εδώ και χρόνια. Το να πούμε πως είμαστε ενθουσιασμένοι, είναι λίγο», είπε ο Βρετανός. 
 
Στο πλευρό των πρωταθλητών, θα είναι ο Ott Tanak με συνοδηγό τον Martin Jarveoja ο οποίος αντικαθιστά τον Raigo Molder, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκαθαριστεί και το τοπίο με τον Eric Camili ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ομάδα για το 2017.