Ανανέωση για το Toyota Yaris το 2017

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 07/02/2017
Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Toyota Yaris στην Ιαπωνία ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την εμφάνιση της ευρωπαϊκής έκδοσης το οποίο σύμφωνα με την Toyota έχει 900 μέρη και τμήματα διαφορετικά από το μοντέλο που πωλείται αυτήν την περίοδο. 
 
Το Toyota Yaris 2017 έχει φρεσκαριστεί τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με επεμβάσεις για τις οποίες υπεύθυνο είναι το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της ιαπωνικής φίρμας με έδρα τη Γαλλία. Έτσι λοιπόν συναντούμε ανασχεδιασμένη μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα με led ημέρας και φυσικά τροποποιημένους προφυλακτήρες. Επιπρόσθετα υπάρχουν νέα χρώματα στην παλέτα (οι επιλογές φτάνουν τις 10) καθώς και καινούργια σχέδια στις ζάντες αλουμινίου. 
 
Η καμπίνα του Toyota Yaris 2017 φέρει νέες επενδύσεις και χρωματισμούς, μικροβελτιώσεις εργονομίας ενώ οι πιο αισθητές επεμβάσεις έχουν να κάνουν με την μεγαλύτερη οθόνη στον πίνακα οργάνων καθώς και με την καινούργια οθόνη των 4.2 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας. 
 
Σημαντικές αλλαγές έχουμε στο μηχανολογικό κομμάτι του Toyota Yaris 2017. Εκεί ο 1.33 αντικαθίσταται από τον καινούργιο 1.5 ο οποίος αποδίδει ισχύ 111ps και ροπή 13.6kg.m. Σύμφωνα με την Toyota εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100km/h σε 11sec ενώ καλύπτει και τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Στη γκάμα βεβαίως διατηρείται και η υβριδική έκδοση που σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις. 
 
Το Toyota Yaris 2017 θα παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο με τις πωλήσεις του να ξεκινούν αμέσως μετά.

[Πηγή : Toyota]