3κύλινδρο το Ford Fiesta ST 2017

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 26/02/2017
Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης θα παρουσιαστεί το Ford Fiesta ST 2017. Βασικό του χαρακτηριστικό ο κινητήρας που είναι 3κύλινδρος, χωρητικότητας 1.5lt και μεταξύ άλλων ενσωματώνει και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου για καλύτερη κατανάλωση και περιορισμό των εκπομπών ρύπων CO2 (114gr/km). 
 
Σύμφωνα με την Ford ο EcoBoost προσφέρει ισχύ 200ps και 29.4kg.m ροπής εξασφαλίζοντας στο Ford Fiesta ST 2017 επιτάχυνση 0-100km/h σε 6.7sec. 
 
Ένα ακόμα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Ford Fiesta ST 2017 είναι το σύστημα Drive Modes που ρυθμίζει τον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, την πεταλούδα του γκαζιού, τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας και τον ήχο της εξάτμισης. Τα modes είναι τα Normal, Sport και Track όπου μέσω και του Torque Vectoring Control στην τελευταία λειτουργία η Ford θα προσφέρει και δυνατότητα για πλαγιολίσθηση. 
 
Αισθητικά υπάρχει το αναμενόμενο πακέτο με προφυλακτήρες, αεροτομή, τελικό εξάτμισης καθώς και οι ζάντες αλουμινίου που ανεβαίνουν στις 18 ίντσες και θα προσφέρονται μόνον στην έκδοση ST. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουμε τα bucket καθίσματα της Recaro και το δερμάτινο 3άκτινο τιμόνι. Σε επίπεδο εξοπλισμό θα υπάρχει το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 με οθόνη αφής 8-ιντσών καθώς και ηχοσύστημα υψηλών προδιαγραφών B&O Play. 
 
Το Ford Fiesta ST αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Ελλάδα στις αρχές του 2018 σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις.

[Πηγή : Ford]