Όταν ο Röhrl κέρδισε τον Schumacher στο Nurburgring

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 26/02/2018
Πίσω στο 2007 ο Walter Röhrl είχε σε τελικό στάδιο εξέλιξης με την Porsche την 997 911 GT2. Έτσι, βρίσκονταν στο Nurburgring μαζί με το πρωτότυπο όχημα καθώς και με μοντέλα του ανταγωνισμού προκειμένου να τα συγκρίνει απευθείας. 
 
Μεταξύ αυτών ήταν και μία κόκκινη Ferrari 599 GTB. Σε έναν από τους γύρους του με το ιταλικό supercar μετά την Adenauer Forst άρχισε να πλησιάζει σιγά σιγά ένα μαύρο αυτοκίνητο. Ο Röhrl είδε ότι το προπορευόμενο όχημα πήγαινε πολύ γρήγορα και προσπάθησε να το ακολουθήσει προκειμένου να δει ποιο αυτοκίνητο είναι. Παρατήρησε ότι ήταν μία ίδια, αλλά σε διαφορετικό χρώμα, Ferrari 599 GTB
 
Έτσι η “μάχη” άναψε στα επόμενα χιλιόμετρα αλλά η προσπέραση δεν έγινε. Τα δύο αυτοκίνητα όμως έφτασαν στην Pflanzgarten η μαύρη Ferrari άνοιξε ελαφρώς παραπάνω την τροχιά της και ο Röhrl κατάφερε να προσπεράσει και παρέμεινε οριακά μπροστά μέχρι το τέλος του γύρου. 
 
Στην έξοδο από την πίστα ο Γερμανός δεν σταμάτησε αλλά κινήθηκε στους δρόμους πέριξ προκειμένου να κρυώσει το αυτοκίνητο. Ωστόσο η μαύρη Ferrari ακολούθησε από πίσω και σε κάποια στιγμή τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν δίπλα δίπλα. Τα παράθυρα κατέβηκαν και προς έκπληξη και των δύο οδηγών στο μαύρο βρίσκονταν ο Michael Schumacher. Ο Γερμανός βρίσκονταν στην πίστα προκειμένου να κάνει δοκιμές εξέλιξης με την εταιρία αναρτήσεων Sachs
 
Και όπως δηλώνει ο ίδιος ο Röhrl στο ντοκιμαντέρ του ήταν μία μοναδική στιγμή καθώς εντελώς τυχαία δύο μεγάλοι οδηγοί βρέθηκαν ταυτόχρονα στην ίδια πίστα με το ίδιο αυτοκίνητο. Και ο θείος Walter ήταν ελαφρώς ταχύτερος… Παρακολουθήστε στο βίντεο πλάνα από το ντοκιμαντέρ για τον Röhrl με τον Γερμανό να διηγείται, με αγγλικούς υπότιτλους, αυτήν την ιδιαίτερη και τόσο μοναδική στιγμή.

[Πηγή : YouTube]